Katja Schuurman & Thijs Römer: hoe blijf je vriendjes met je ex?

Ze gaan als vrienden uit elkaar. Bewust ontkoppelen noemen sommigen het zelf. Ik vind het lovenswaardig.

Neem Katja Schuurman & Thijs Römer. Na maandenlang speculeren, blijkt dat ze al vanaf vorig zomer apart wonen.

Zij willen niet dat hun kind, het kind van de rekening wordt en kiezen amicaal uit elkaar gaan boven vechtscheiden.

Ik hoop voor iedereen dat dit lukt. Vriend(in)schappen zijn zeker zo belangrijk als een relatie hebben en er zijn maar weinig mensen die je per slot van rekening beter kent dan je ex……..

Als vrienden uit elkaar gaan is meestal moeilijk. Vaak is het einde van de relatie een eenzijdige beslissing die bij de ander voor teleurstelling, verdriet of boosheid zorgt.

Op dat moment is het vrijwel onmogelijk om je ex als goede vriend of vriendin te zien. Maar als de scherpe kantjes er af zijn en die gevoelens van pijn, verdriet en boosheid de tijd hebben gehad om weg te ebben, is het best mogelijk als goede vrienden door het leven te gaan.

Het kan jaren duren. Maar uiteindelijk blijven de goede dingen van de relatie wel over. Je kiest niet zomaar voor iemand.

Van de mindere kanten heb je ook geen last meer als je geen partners meer bent. Dus waarom zou je de waardevolle overblijfselen, namelijk de vriendschap, geen kans geven?

De eventuele nieuwe partners in jullie levens kunnen onzeker zijn over vriendschap tussen exen. Eens hebben ze immers van elkaar gehouden.

Het kan gevoelige materie zijn voor nieuwe liefdes, maar dat heb je zelf in de hand door bijvoorbeeld de volgende spelregels in acht te nemen.

1. Geen seks met je ex, zelfs 1 keertje, verstoort het evenwicht dat je als vrienden hebt. Weersta de verleiding als de vriendschap je echt wat waard is.

2. Niet jaloers zijn op de nieuwe partner van je ex. Jullie hebben het geprobeerd en het werkte niet. Geef je ex de kans om gelukkig te worden met iemand anders.

3. Geef jezelf en je ex de tijd en ruimte om los te komen van de relatie. Als de scherpe kantjes eraf zijn, is het heel goed mogelijk om als vrienden door het leven te gaan.

4. Gebruik de vriendschap niet om een nieuwe kans te forceren. Het werkte de 1e x niet, dus ga ervan uit dat het nu ook niet werkt. Laat je niet meevoeren door opspelende oude gevoelens van verliefdheid.

5. Zorg dat voor je ex en je nieuwe partner duidelijk is hoe het zit: vrienden en méér niet! Wees vooral ook duidelijk naar jezelf: bedenk af en toe even goed wat je wilt en bedenk dat het eerder niet werkte.

Lees ook:Vrienden met je ex?
Lees ook:On the rebound
Lees ook:Met een echte vriend deel je lief, leed en lottowinst
Lees ook:Vriendinnen-jaagsters
Lees ook:Echte vrienden (1)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Katja Schuurman & Thijs Römer: hoe blijf je vriendjes met je ex?

  1. Pingback: Welke rollen hebben jullie in de relatie: kat-hond, jager-prooi, ouder-kind, idool-fan? | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>