D-Day: vandaag is het scheidingsdag!

2x per jaar loopt het storm bij de advocaten, juristen en mediators, namelijk na de grote vakantie en na de decemberfeestdagen.

2 januari, de eerste werkdag van het nieuwe jaar, belooft extra druk te worden voor echtscheidingsspecialisten.

Wellicht dat e.e.a. nog uitgesteld wordt tot maandag de 5e, maar dan gaan niet alleen kerstbomen het huis uit, maar ook trouwaktes……

De Britten hebben zelfs al een naam bedacht voor de dag waarop paren massaal hun breuk wereldkundig maken: D-Day in de zin van Divorce Day.

De belangrijkste aanleiding (want de oorzaak zat natuurlijk al eerder) is het feit dat de kerstvakantie een broedplaats voor conflicten vormt. Paren zitten op elkaars lip teveel te eten en te drinken.

2 weken in 1 huis in de winter kan de druppel zijn. Daarbij zullen bepaalde verwachtingen ten aanzien van de feestdagen niet bewaarheid worden, zijn er dus teleurstellingen en met Oud & Nieuw hebben mensen de neiging om de balans op te maken.

Anderen denken al een hele tijd aan scheiden en maken er een goed voornemen van om in het nieuwe jaar de knoop door te hakken.

De Britse belangenorganisatie OnePlusOne roept paren op om deskundige hulp om hun relatie te redden.

Uit een enquête van deze organisatie blijkt dat 6 op de 10 mensen met een relatie toegeven dat ze problemen hebben, maar minder dan 5% ging daarmee naar een professioneel.

Hulp zoeken in een eerder stadium, als de eerste gedachten aan een scheiding opdoemen, kan de eerste stap zijn in de richting van het oplossen van de problemen en dus het risico op echtscheiding verkleinen.

Lees ook:Mannen stellen een gepoetst huis nog meer op prijs dan vrouwen
Lees ook:Elkaar missen is uitstekend voor het seksleven
Lees ook:Met 1x per week seks zijn stellen het gelukkigste
Lees ook:Ga in relatietherapie en je weet zeker dat de boel strandt
Lees ook:Huwelijkse hobbels: na 1, 3, 5, 7, 10 of 12 jaar samen……….

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>