Wraak-seks: het helpt het gebroken hart niet

Meer dan de helft van de mensen met een net verbroken relatie probeert liefdesverdriet te verwerken door de eerste maand na de breuk met iemand anders seks te hebben.

Vooral degenen die ‘gedumpt’ worden, hebben de neiging hun boosheid en stress weg te werken met een zogenaamde ‘rebound-relatie’……..

Dat blijkt uit een onderzoek door de Amerikaanse universiteit van Missouri onder 170 studenten die in de laatste 8 maanden hun relatie zagen stranden.

Ze hielden een online dagboek bijhouden over hun gevoelens en hun seksuele activiteiten na de breuk.

Eenderde gebruikte seks om hun ex te vergeten, een kwart sliep met ander uit wraak.

Degenen die niet zelf gekozen hadden om hun vorige relatie te beëindigen, zette sneller de stap naar wraakseks.

Ook blijkt dat de reacties in de eerste maand na de breuk een goede voorspeller zijn voor het latere, seksuele gedrag.

Onderzoeksters Lindsay L. Barber en Lynne Cooper wilden ontdekken wat het beste mechanisme is om het verdriet van het verlies van een partner te verwerken. Cooper: “De resultaten suggereren dat mensen die seks gebruiken ter verwerking later ook risicovoller seksueel gedrag vertonen. Ook hebben ze het moeilijker om hun leven weer op te pakken en/of een nieuwe relatie te beginnen.”

Relatie-experte Kezia Noble zegt dat ‘rebound-seks’ hebben na een breuk ook positief kan werken, maar dan vooral voor degenen die hun relatie zelf beëindigden.

“Een nieuwe sekspartner kan na een lange relatie even reuze opwindend lijken en op korte termijn zal een stomende vrijpartij ook bevredigend zijn. Maar later kan deze ‘casual sex’ juist voor een leeg gevoel zorgen. Er zijn geen lange knuffels of tedere kussen achteraf, wat een wrang en leeg gevoel kan achterlaten. Kersverse singles beseffen dan plots dat wat ze hadden de moeite waard is om voor te vechten.”

Kezia voegt eraan toe dat seks gebruiken om een gebroken hart te lijmen zinloos is. Ergo: het kan zelfs tot meer liefdesverdriet leiden door de liefdeloosheid ervan.

Lees ook:Hoe heter, hoe beter: geen seks tijdens de datingfase!
Lees ook:Je eerste liefde en eerste seks zijn cruciaal voor je latere leven
Lees ook:Huwelijk Terry Crews (bijna) op klippen vanwege porno-verslaving
Lees ook:Seks uitstellen zorgt voor een betere en hetere relatie!
Lees ook:Gescheiden vrouwen hebben seks om af te reageren. Mannen om hun vrijheid te proeven

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>