Open brief van kind aan z’n scheidende ouders

Onderstaande tranentrekkende video gaat over het effect van een gebroken relatie op de betrokken kinderen in het gezin.

Deze een open brief, getiteld ‘Lieve papa en mama’  is van jongetje aan zijn ouders die in een scheidingsprocedure verwikkeld zijn……

‘Ik weet dat jullie pijn voelen’, zegt hij. ‘Ik heb ook pijn. Ik voel net als jullie: spanning en angst. Mijn hart breekt elke keer weer als ik een van jullie moet achterlaten, en ik voel me nergens veilig meer.”

“Ga er alsjeblieft niet van uit dat ik flexibel genoeg ben en dat mijn leven net zo zal zijn als hiervoor. En dat ik dezelfde liefde van jullie allebei krijg. Mijn behoeftes zijn dezelfde als die van jullie: liefde, aandacht, stabiliteit, continuïteit en het belangrijkste: me gewenst voelen.”

Het filmpje is bedacht door de Amerikaanse Monica Epperson, die de vereniging ‘The Child of Divorce’ oprichtte, samen met haar man.

Ze maakte als kind 5 scheidingen mee en weet als geen ander hoe dat het leven van een kind beïnvloedt. Ze schreef een open brief naar gescheiden ouders uit naam van alle kinderen en liet die door een jongen voorlezen.

Veel commentaren op de YouTubevideo, die al in april geplaatst werd, maar momenteel viraal gaat. De meesten juichen het initiatief toe, omdat ze vinden dat er meer aandacht moet zijn voor de kinderen bij gebroken gezinnen. Anderen hebben dan weer hun bedenkingen.

“Jullie hebben me in het midden van jullie ruzie geplaatst en laten zo zien dat winnen belangrijker is dan mijn leven. Je leert me dat ik afstam van iemand die het niet waard is om lief te hebben en dat ik net zo ben.”

Lees ook:Ons liefdesleven lijkt vaak wel een hardloop-wedstrijd
Lees ook:Vechtscheiders moeten op diploma-uitreikingen hun strijdbijl begraven
Lees ook:Terminaal zieke vrouw zoekt nieuwe vriendin voor minnaar
Lees ook:Mannen ervaren hoe het is om je in sexy lingerie te persen
Lees ook:Het mooist gelijkende kind heeft een streepje voor

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>