Notaris-clausule die ex-paren verbiedt naaktfoto’s en andere shit te publiceren

Echtparen en samenwonende stellen kunnen voortaan juridisch laten vastleggen dat ze elkaar niet zwartmaken via sociale media als de relatie voorbij is.

Notarissen bieden klanten bij het opstellen van huwelijkse voorwaarden, samenlevingscontracten en echtscheidingsconvenanten een sociale media-clausule aan……..

Hiermee kan onder meer moddergooien en het publiceren van naaktfoto’s van de ex worden voorkomen, meldt het Netwerk Notarissen vandaag.

Vrijwel iedereen maakt gebruik van sociale media en dus is het logisch dat de onlinereputatie via kanalen als Facebook en Twitter een grotere rol gaat spelen in scheidingszaken, aldus de notarissen.

Overtreedt de ex de gemaakte afspraken in de clausule dan moet hij of zij aan de ex-partner een flinke boete betalen. Wie weigert te betalen, kan voor de rechter worden gedaagd.

Lees ook:Social Media vormen de belangrijkste reden tot relatiebreuken
Lees ook:Ouderen gaan steeds meer profiteren van nieuwe media
Lees ook:Wraakporno: laat het opnemen in jullie huwelijkse voorwaarden!
Lees ook:Ontdekken overspel via social media aanleiding tot scheiding
Lees ook:1 op de 5 scheidingen wordt veroorzaakt door online-overspel

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>