1 op de 3 vrouwen bespioneert ex online

De kern van een liefdesbreuk is loslaten. En dan bedoel ik ook: loslaten in z’n geheel.

Dat dit moeilijk is blijkt uit het feit dat eenderde van de vrouwen haar ex of exen blijft volgen via sociale media……..

Dit blijkt uit een Britse enquête onder 2000 vrouwen in opdracht van Pencourage.com.

22% zegt zelfs een ander account te gebruiken om haar ex in de gaten te kunnen houden. Daarnaast maken zij nog regelmatig misbruik van zijn wachtwoorden, als ze die ooit te weten zijn gekomen.

1 op de 5 zoekt contact op met haar ex als ze gedronken heeft of tijdens een labiel moment. Hier hebben zij later vrijwel altijd spijt van.

Toch zegt 18% sterk genoeg te zijn om de verleiding een ex te contacteren, te weerstaan. Bijna de helft is helemaal klaar met haar ex en verwijdert haar voormalige liefde van alle social media-accounts om verder contact voor altijd te vermijden.

“Sociale media maken het beduidend makkelijker om in contact te blijven met mensen die we eigenlijk uit ons leven hebben verbannen”, aldus psycholoog Michael Sinclair.

“Maar je ex in de gaten houden kan ook tegen je werken. Zo hoop je vaak dat deze persoon zonder jou een gefaald, eenzaam leven leidt. Als dit niet het geval is, gaan we ons vaak nog slechter over ons eigen leven voelen.”

Volgens de psycholoog scrollen mensen meestal door tijdlijnen van sociale media als ze zich vervelen of even niets beters te doen hebben.

“Het is dan best confronterend als je foto’s ziet van je ex die enorm geniet van zijn nieuwe leven. Als dit voor nare gevoelens zorgt, is het beter deze persoon online te blokkeren en door te gaan met je leven.”

Lees ook:Sociale media stimuleren stalkers
Lees ook:Facebook, Skype, Twitter en WhatsApp kraken huwelijken
Lees ook:Ruim de helft van de mensen bespioneert de partner
Lees ook:Facebookers & Twitteraars zijn de kuddeschapen van de maatschappij
Lees ook:Met veel sociale media communiceer je je relatie naar de knoppen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>