Relatieconflicten hoofdoorzaak van depressies bij homo’s en lesbo’s

Dat homoseksuelen vaker aan depressies lijden komt doordat zij vaker last hebben van relatieproblemen.

Vaak wordt beweerd dat een gebrek aan acceptatie de oorzaak is van het bovengemiddeld aantal homoseksuelen met depressies, maar de hoofdreden voor zelfmoord van LGBTI-mensen is de druk van hun liefdespartner.

Zo blijkt uit onderzoek van het Australisch Instituut voor Zelfmoordonderzoek en -Preventie, meldt GGZ Nieuws.

Dr. Delaney Skerett leidde het onderzoeksteam van en concludeert dat niet de schandvlek of acceptatie van hun geaardheid de hoofdoorzaak is van het hogere aantal depressies en zelfmoorden onder lesbisch, gay, biseksueel, transgender en interseks mensen.

Relatieproblemen zijn de hoofdoorzaak. Niet alleen werd vastgesteld dat LGBT individuen vaker relatieproblemen hebben dan heteroseksuelen, maar ook komen relatieconflicten frequenter voor.

Daarnaast blijkt dat wanhoop de meest voorkomende psychologische aandoening is die aanleiding geeft tot het plegen van zelfmoord onder homoseksuelen.

Eén achtste van alle zelfmoordenaars in Queensland zijn met een psychose gediagnosticeerd, maar Skerett meldt dat ‘zulke diagnoses er voor de LGBT mensen niet waren’. Deze conclusie draagt bij aan de consensus dat actieve homoseksuelen bovengemiddeld last hebben van depressie.

De cijfers laten voorts zien dat er over het algemeen acceptatie bestaat in gezinnen. Toch legt ook Skerett verband met het verhoogde aantal depressies en de positie van homoseksuelen in de maatschappij of in het gezin en dat werkt uit op verschillende manieren in hun levens, zoals bij relatieconflicten.

“Als jouw relatie minder waard lijkt dan die van je heteroseksuele vrienden en familie, zijn je problemen ook minder waard, wat betekent dat ze niet worden aangepakt”, aldus de onderzoeksleider.

Lees ook:Stap uit de kast homo’s, daar word je beter van!
Lees ook:1e kwartaal 2010 explosie van echtscheidingen
Lees ook:Helft van de mensheid heeft homo-genen
Lees ook:Soldatenvrouwen gaan naakt om aandacht te vragen voor oorlogstrauma’s
Lees ook:Altijd met je neus op het beeldscherm: het kost je je humeur en je relatie

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Relatieconflicten hoofdoorzaak van depressies bij homo’s en lesbo’s

  1. feller

    singel

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>