RK kerk vindt het OK om van ‘moederskindjes’ te scheiden

Het hebben van een echtgenoot die obsessief veel met zijn moeder bezig is, kan een goede reden zijn om een huwelijk ongeldig te laten verklaren door de Rooms-Katholieke Kerk.

Dat zei vicaris Paolo Rigon van het bisdom van Liguria gisteren in een speech op een bijeenkomst van gelovigen in de regio….

De opmerking beslaat is vandaag het gesprek van de dag in Italië. Daar zijn volgens de tradities ook de meeste ‘moederskindjes’.

Volgens de geestelijke zijn dergelijke moederskindjes soms niet in staat aan huwelijkse plichten te voldoen. Als voor elk besluit of elke actie die je als stel wilt ondernemen, goedkeuring aan de ouder wordt gevraagd, kan dat reden zijn om een huwelijk als ongeldig te zien.

De Italianen hebben een eigen woord voor zulke aanhankelijkheid: mammismo.

Volgens Angelo Sodano, hoofd van het College van Kardinalen, kan mammismo inderdaad reden voor ongeldigheid van een huwelijk zijn, aangezien iemand niet vrij is wanneer hij continu naar een derde persoon kijkt.

Denk aan de film ‘Monster in Law’

Lees ook:Computer ‘arrangeert’ huwelijk voor trouwshow SBS
Lees ook:Bijna 100 jarige stapt voor het eerst in de huwelijksboot
Lees ook:Belgisch bruidspaar wil huwelijk na 1 dag al ‘annuleren’
Lees ook:Vrouw wil geld van ex-man omdat ze geen seks kreeg
Lees ook:29 jaar en voor de 5e x de bruid!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>