5 redenen om nu direct te kappen met je relatie

Er zijn zoals Simon & Garfunkel dat in de vorige eeuw bezogen wel ‘fifty ways to leave your lover’.

Maar er zijn niet zoveel redenen waarom je stante pede moet stoppen met je relaties.

Maar deze 5 situaties moeten je hoe dan ook wél doen besluiten direct te stoppen.

En vooral zonder schuldgevoel en hopen tegen beter weten in…………

1. Terugkerend bedrog
Het hangt er natuurlijk vanaf wat je met elkaar afspreekt, maar als trouw belangrijk voor je is, mag je je niet verder laten kwetsen dan nu reeds het geval is. Soms is het mogelijk om  als stel een eenmalige scheve schaats te boven te komen, maar als het schering en inslag is: wegwezen!

2. Verbaal, emotioneel, fysiek of seksueel misbruik
Misbruik is heel duidelijk wanneer het fysiek geweld betreft of seksueel. Ook in een relatie is seks tegen je wil in namelijk verkrachting. Ander misbruik is verneukeratiever. Dat je er geen blauwe plekken aan overhoudt, betekent niet dat je niet mishandeld wordt. Mensen die verbaal en/of emotioneel misbruikt worden, moeten opkomen voor zichzelf: het is niet oké dat je zogenaamde ‘geliefde’ je dom en waardeloos noemt. Kappen nu dus!

3. Anders zijn dan wat je bent
Alleen als je als acteur betaald wordt, mag je een andere rol aannemen. Compromissen sluiten maakt weliswaar deel uit van een relatie, maar zorg ervoor dat je eigen identiteit blijft. Je partner moet van je houden om wie je bent, niet van de persoon die hij of zij wil dat je bent of probeert naar zijn/haar hand te zetten. Dit gedrag zal niet overgaan, dus wij zeggen: moven!

4. Affectie wordt geïnterpreteerd als afhankeljkheid
Vooral mensen die overdag verantwoordelijk werk hebben overkomt dit. Maar thuis moet iedereen zichzelf kunnen zijn. Lief zijn voor elkaar zijn is totaal iets anders dan afhankelijkheid. Iedereen wordt zo nu en dan eens emotioneel en zelfs de sterksten hebben af en toe stress. Je partner mag dergelijke emoties niet beschouwen als zwakte. Doet hij of zij dit toch: zoek een mens uit om mee te leven en geen machine. Avé!

5. Angst is in een relatie een goede raadgever
Of hij of zij je nu bespot of zegt dat je lelijk, abnormaal, dik of vreselijk bent: genoeg reden om voorgoed de deur dicht te doen. Wanneer je zogenaamde ‘partner’ slaat, spuugt, duwt of als een idioot tekeer gaat: voel je angst, geef toe aan je vluchtreflex. Kappen nou, vlieg naar de vrijheid!

Lees ook:Huwelijk is voor volwassenen
Lees ook:Speciale dag voor partners van mensen die seksueel misbruikt zijn
Lees ook:Foute ouders en falende jeugdzorg maken Angels jeugd tot een hel
Lees ook:Kijk, de ware liefde vinden is gewoon wiskunde
Lees ook:Steeds vaker valse zedenzaak-aangiftes bij echtscheidingen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>