Mensen die scheiden voor hun 40ste lopen daar de meeste schade aan op

De levensfase waarin de meeste echtscheidingen plaatsvinden is die in de 2e helft van de 30′ers.

Dat is tegelijkertijd ook de schadelijkste leeftijd.

Wat dat aangaat zijn mensen uit de zogenaamde ’3e echtscheidingsgolf’ beter af.

Zij kunnen veel beter omgaan met alle stress en gevolgen die zo’n enorme wending met zich meebrengt……..

Dat blijkt uit onderzoek van de Michigan State University.

Onderzoekster Hui Liu bestudeerde de gegevens van 1282 deelnemers van de ‘Americans Changing Lives’ Survey’. Ze keek hierbij vooral naar de veranderende relaties en gezondheid tijdens deze 15-jaar durende studie.

Mensen die gescheiden waren tussen hun 35e en 41e levensjaar rapporteerden beduidend meer gezondheidsklachten dan hun nog getrouwde leeftijdsgenoten. Bij een scheiding tussen de 44 en 50 was dit ‘gat’ in gezondheid al veel minder groot.

Deze resultaten verbaasden de onderzoekster: “Ik had verwacht dat de jongere generatie juist minder zou lijden onder de stress van een scheiding, omdat het binnen hun generatie gewoon vaker voorkomt.”

Mensen die scheiden ervaren een snellere gezondheidsdaling dan mannen en vrouwen die getrouwd blijven. De deelnemers die aan het begin van de studie reeds waren gescheiden, bleven net zo gezond als de deelnemers die getrouwd bleven. ”Dit bewijst dat niet de burgerlijke status op zichzelf de gezondheid beïnvloedt, maar wel de omslag van getrouwd naar gescheiden”, concludeert de onderzoekster.

Lees ook:Echt scheiden is echt slecht voor je gezondheid
Lees ook:Gezondheidsvoordelen huwelijk zwaar overschat
Lees ook:Mannen worden fitter na een scheiding. Vrouwen dikker.
Lees ook:Gescheiden ouders zorgen ervoor dat hun kinderen eerder gaan samenwonen
Lees ook:50-plussers: een partner is goed voor u!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>