Jonge kinderen van gescheiden ouders wonen het liefst bij hun moeder

Scheiden? Ga je goddelijke gang!

Maar nu zie ik op dit moment om mij heen weer relatiebreuken die eigenlijk complete gezinsbreuken zijn en daar krimpt mijn hart toch in elkaar van.

Vooral als vader en moeder niet goed communiceren, ergo: hun gram via de kids halen, is het vaak een drama.

Vorige week maakte ik nog zo’n situatie mee, waarin ik enorm de neiging had een volwassen man en vrouw (in casu een ex-paar) met de koppen heel hard tegen elkaar te knallen.

Ook het hebben van 2 woonadressen is voor kinderen toch vaak een gespleten, onnatuurlijke situatie. Als je het hen recht op de man vraagt, wonen jonge kinderen het liefst bij mama……….

Dit blijkt uit een groots opgezet internationaal onderzoek onder 185000 kinderen in 36 westerse landen. De resultaten werden gepubliceerd in het vaktijdschrift ‘Children & Society’.

Kinderen zijn het allergelukkigst als zij in een compleet gezin opgroeien. Wanneer ouders uit elkaar gaan, hebben kinderen een voorkeur voor co-ouderschap. Het minst blij zijn ze als ze alleen bij hun vader wonen. Volgens onderzoekers heeft de afwezigheid van de moeder een grotere impact op hun welzijn dan van de vader.

Psychologe Marijke Bisschop wijst in De Telegraaf op het feit dat moeders in de dagelijkse zorg van kleine kinderen beter zijn. Ook kunnen ze goed organiseren. Vaders hebben het moeilijker. Echter wanneer kinderen ouder worden, kan de zaak keren. Dan willen vooral jongens liever bij papa wonen, omdat moeder dan weer té bezorgd is.

Tenslotte bleek dat kinderen zich het ongelukkigst voelen als ze moeilijk met hun ouders kunnen communiceren. Daarom gescheiden vaders en moeders: zorg ervoor dat in welke situatie je ook komt, je kids het gevoel hebben dat ze met jullie allebei kunnen communiceren en dat jullie dat onderling ook altijd blijven doen. Deze Postbus 51-spot is niet voor niks zo bijtend gemaakt….

Lees ook:Jongeren vinden dat ouders van nu te snel scheiden
Lees ook:Jong met scheiding geconfronteerde kinderen vertrouwen hun ouders blijvend minder
Lees ook:Na een scheiding is er minder contact tussen kinderen en hun grootouders
Lees ook:Steeds minder kinderen wonen bij hun vader en moeder in 1 huis
Lees ook:De meest harmonieuze gezinnen hebben klassiek rollenpatroon

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>