Van echt scheiden ga je dood!

Al eerder schreven we over Grieving Heart Syndrome en Broken Heart Syndrome.

In de periode kort na het verlies van een geliefde door respectievelijk de dood of een relatiebreuk, is de sterfkans hoog.

En zelfs later, als men deze gebeurtenis verwerkte en weer nieuw geluk vond bij een ander: dan nog geeft het meer kans op kwalen.

Recent heeft men een meta-analyse gedaan van 32 studies en daaruit blijkt dat gescheiden mensen bijna een kwart meer kans hebben om voortijdig te overlijden…….

6,5 miljoen mensen uit 11 landen werden daarvoor bekeken en het blijkt dat gescheidenen 23% vaker jong doodgaan.

Bij mannen (31%) is dit effect nog veel sterker dan bij vrouwen (18%). Dat ligt aan het feit dat het vaak de echtgenote is die de gezondheid van de man in de gaten houdt: hem eerder naar de dokter stuurt en op zijn voedings- en leefpatroon let.

De risico’s van een echtscheiding zijn immers vergelijkbaar met andere bekende gezondheidsrisico’s, zoals roken, drinken, te weinig bewegen en overgewicht.

De echtscheiding is misschien niet altijd de oorzaak van het overlijden, maar wel de aanleiding. Zo zijn er velen die moeite hebben om zich aan te passen aan zo’n nieuwe levenssituatie en zich daardoor eenzaam en depressief voelen. En daarvan is bekend dat ze weer vaak gepaard gaan met o.a. diabetes en hart- en vaatziekten.

Lees ook:Dood gaan aan liefdesverdriet
Lees ook:Echt scheiden is echt slecht voor je gezondheid
Lees ook:Van vaker dan 2x trouwen ga je dood!
Lees ook:Vrouwen vinden rokende en drinkende mannen aantrekkelijk (voor 1 nachtje dan)
Lees ook:Gezondheidsvoordelen huwelijk zwaar overschat

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>