Gezellig samen de trouwringen aan gort slaan bij echtscheiding

1 op de 3 huwelijken eindigt vroeg of laat in een scheiding en zelfs de helft van de ongehuwd samenwonenden breken op een dag hun boeltje weer doormidden.

Niet verwonderlijk dus dat er steeds meer rituelen ontstaan rond het moment van De Breuk.

Na echtscheidingsfeestjes, de echtscheidingsring en speciale scheidingsmuziek, kan er weer een nieuw fenomeen worden toegevoegd: het ritueel aan gort meppen van de trouwringen……..

Het is een idee van de Vlaamse vereniging ‘Huis van de Mens’.

De Scheiderij als net zo’n markeringspunt dus als De Trouwerij. “Plechtigheden moeten voor élke gelegenheid kunnen”, vindt consulente Jasmine Peeters. “Die scheiding is voor veel paren een belangrijk moment in hun leven. Sommigen willen dat een plaats geven.”

Hoewel geïnteresseerden het ritueel volledig zelf mogen inkleden, geeft ze alvast wat suggesties. “We denken aan het overdoen van de openingsdans bij het huwelijk. Dan het stukslaan van de trouwringen. Je zou ze zelfs kunnen hersmelten tot een kinderring. Op die manier laten koppels weten dat ze als partners uit elkaar gaan, maar dat ze de rol van ouder blijven delen.”

Het ritueel is gratis en kan zowel thuis als op een speciale plek gebeuren. “Als een koppel vaak naar de zee ging, kunnen we een viering op het strand organiseren. In het bijzijn van de getuigen, kinderen en schoonouders. Het is niet de bedoeling dat het een feest wordt. Een sereen moment, waarbij de kinderen duidelijk wordt gemaakt dat er voor hen gezorgd zal worden: dat willen we aanbieden.”

Een goed idee, aldus relatietherapeute Rika Ponnet in Het Nieuwsblad. “Elke echtscheiding is een rouwproces. Zo’n viering maakt het mogelijk in alle rust afscheid te nemen van de familiale situatie. Vooral voor de kinderen is het belangrijk dat beide ouders nog door 1 deur kunnen lopen.”

Lees ook:Kunstenaars-echtpaar maakt scheiding wereldkundig via YouTube-clip
Lees ook:Scheidingsellende wegspoelen door het toilet
Lees ook:Het reparatiehuwelijk: na scheiding toch weer JA zeggen
Lees ook:De meesten zoeken binnen een jaar na scheiding een nieuwe schouder!
Lees ook:Het is vrijdag de 13e: de dag van de echtscheiding, echt waar!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Gezellig samen de trouwringen aan gort slaan bij echtscheiding

  1. Pingback: Tip voor gescheiden vrouwen: verpats je trouwring en doe jezelf daarvan een mooie outfit! | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>