Oorzaak nummer 1 van haaruitval bij vrouwen: relatiestresss

Ik heb het 2x meegemaakt in mijn omgeving dat vrouwen duidelijk zichtbaar haaruitval kregen.

De eerste verloor haar man en de tweede zat in een langdurige pijnlijke (v)echtscheiding.

Daar waar kaal worden bij mannen echter meestal een zaak is van hormonen, is het bij vrouwen stress.

En dan vooral relationele stress, zoals het verliezen van de partner door scheiding of de dood……………

Amerikaanse wetenschappers bestudeerden 84 vrouwelijke identieke tweelingen. Ze vulden vragenlijsten in over hun levensstijl, lieten hun bloed op hormonen analyseren en hun haar werd bestudeerd.

Haarverlies bij vrouwen wordt in verband gebracht met diabetes, bepaalde huidziekten en nicotineverslaving. Enkele alcoholische consumpties per week verhogen het risico op haarverlies aan de slapen, terwijl overgewicht dat aan de kruin doet.

Echter: wie koffie drinkt, zich tegen de zon beschermt en gelukkig getrouwd is, loopt het minste kans op kaalheid.

Professor Doris Day is niet verbaasd over het verband tussen een echtscheiding en haarverlies bij vrouwen. “Dit is geen schokkend resultaat. Stress treft mannen op een andere manier, haarverlies kan hierdoor dus anders zijn bij hen. Het verband tussen lichaam en geest is erg sterk. Probeer het perspectief te behouden, dingen te relatieveren en zorg voor een ‘open mind’.”

Een van de bekendste vrouwen die te kampen kreeg met haaruitval is prinses Caroline van Monaco. In de jaren ’90 zag zij zich gedwongen haar hoofd kaal te scheren en een hoofddoek te drage,n nadat ze overduidelijk kale plekken kreeg. Dat probleem werd naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt door de stress die het overlijden van haar man meebracht. Die laatste kwam om in een ongeval met een speedboot.

Lees ook:Castratie is het middel tegen kaal worden
Lees ook:Mannen vinden kaal worden erger dan impotent worden
Lees ook:Vrouwen willen liever een dikke man dan een kale
Lees ook:De Monnik is de grootste kopzorg van jonge mannen
Lees ook:Mannen die hun inhammen gewoon accepteren leven het gelukkigst

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Oorzaak nummer 1 van haaruitval bij vrouwen: relatiestresss

  1. Hans J.Diks

    Dat stress haarverlies kan veroorzaken klopt maar dat heeft dan ook weer te maken met hormonen. Stress-adrenaline-hormonen. Wat te denken van het pilgebruik? Iets dat tot 50 jaar geleden niet voorkwam. Als er iets hormonaals is is het wel het pilgebruik. Je kan veel info vinden over haaruitval bij vrouwen op http://www.haarconsument.nl. Gegroet, Hans

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>