Succesvolle vrouwen jagen mannen de depressie in

Een man wiens vrouw meer verdient dan hij, krijgt vroeger of later toch een gekwetst ego.

Het is zelfs zo dat veel echtgenoten van carrièrevrouwen depressief worden.

Ook de toename van de werkeloosheid werkt mee aan dit probleem, dat in Amerika al ‘mancession’ gedoopt is…………..

Volgens onderzoeker B. Dunlop van de universiteit van Atlanta vindt er op het gebied van depressies een grote verschuiving plaats.

Tot voor kort wezen de cijfers uit dat vrouwen doorgaans 2x zoveel risico liepen om in een ernstige depressie te belanden dan mannen. Dunlop voorspelt dat dit in de komende decennia gaat veranderen. In de westerse samenlevingen neemt depressie bij mannen toe.

Mannen houden niet langer de lippen op elkaar en delen makkelijker hun gevoelens dan in de generaties hiervoor. Voorts zorgen goedkope, buitenlandse arbeidskrachten en technologische vooruitgang voor werkeloosheid in vooral traditionele mannensectoren als de bouw en de industrie. Weinig emplooy hebben maakt mannen nog ongelukkiger dan weinig geld hebben.

Daarbij zijn vrouwen steeds vaker hoofdkostwinner van het huishouden. Anders dan bij vrouwen, hechten mannen meer belang aan hun rol als verstrekker en beschermer van het gezin. Lukt het niet om die rol goed te vervullen, dan knaagt dit aan hun geluk en is de kans op depressie groter.

Ook gaan mannen in zo’n situatie vaker vreemd en ontstaan er meer echtelijke problemen. Vrouwen met een eigen inkomen nemen tevens vaker het initiatief tot een echtscheiding.

Lees ook:Een slecht huwelijk vergroot het risico op een depressie
Lees ook:Wat is erger: scheiden of sterven van partner?
Lees ook:Partner krijgt de schuld van aanlaten apparaten thuis
Lees ook:Antibiotica werkt als anti-vreemdgaan-pil voor mannen
Lees ook:Mannen spenderen meer aan schoenen dan vrouwen!

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Succesvolle vrouwen jagen mannen de depressie in

  1. Pingback: Is Sandra Hazeleger een triest slachtoffer van de huidige m/v verwarring? | Relatie

  2. psycholoog kruishoutem

    Vrouwen zouden best nog meer in aanmerking kunnen komen voor een behandeling-depressie omdat ze meer stressie jobs krijgen, mannen minder omdat ze er meer over praten. En misschien zijn het vooral de narcistische mannen uit de managementwereld die gekrenkt en depressief worden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>