Geldstress is desastreus voor relaties

Vreemdgaan, verschil in opvatting over de opvoeding van de kinderen, zorgen om de gezondheid: het zijn allemaal zware relatietests.

Maar meningsverschillen over financiële uitgaven of geldzorgen zijn wel de allergrootste struikelblokken in de liefde te zijn……….

Zo toont een Britse enquête aan onder 1383 mensen die inmiddels weer single zijn. De online rondvraag werd gehouden tussen 27 december en 3 januari.

58% geeft toe dat geld een belangrijke punt is waardoor een relatie mislukt. Slechts 21% kapt vanwege ontrouw, 17% vanwege gebrek aan liefde en 15% door werkperikelen. 14% heeft genoeg van de voortdurende ruzies en 6% stapt juist op door langdurige verveling.

Bij paren waar geld het struikelblok is, is het bestedingspatroon van de partner een doorn in het oog of geeft 1 van beiden (te) veel uit in de ogen van de ander.

1 op 5 vindt dat er teveel gelogen wordt over geld, 9% komt niet rond omdat de partner te makkelijk met het geld omspringt. Ook gokken kan het probleem zijn of het feit dat de partner (meestal de vrouw) meer verdient.

Lees ook:Saaiheid is het grootste obstakel in een huwelijk
Lees ook:Verveling is de ultieme huwelijksdoder
Lees ook:Vrede op aarde: stellen maken 4x per dag ruzie in deze donkere dagen voor kerst
Lees ook:Vrouwen liegen meer over geld dan mannen
Lees ook:Veel ruzie over geld is enkele reis echtscheiding

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Geldstress is desastreus voor relaties

  1. Pingback: William & Kate zetten nieuwe trend: de verlovingsreis | Relatie

  2. Pingback: Een vaatwasser kan je relatie redden! | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>