Veel blijvende rimpels van een echtscheiding

Een echtscheiding gaat je niet in de kouwe kleren zitten.

Daar weet elke ervaringsdeskundige wel over mee te praten.

En: het ook aan je kop gaat zitten: je krijgt er subiet rimpels van……..Zo’n relatiebreuk kan je ouder doen lijken dan je bent, blijkt uit nieuw onderzoek, uitgevoerd met tweelingen.

168 identieke tweelingen namen eraan deel, waarvan 1 van de 2 gescheiden is en de ander niet.  Nu blijkt dat de helft van de tweeling die een echtscheiding achter de rug heeft, 2 jaar ouder lijkt dan de nog getrouwde helft.

Ook antidepressiva verouderen duidelijk. Dit zou volgens de onderzoekers komen doordat de gezichtsspieren zich er zo door ontspannen dat je huid zakt.

Dit onderzoek haalt de theorie onderuit dat alleen je genen bepalen hoe snel je veroudert. Het bewijst dat bepaalde omgevingsfactoren er mede voor zorgen.

Stress is een factor die het verouderingsproces versnelt. Ook meer voor de hand liggende dingen als zonnebaden, roken en alcohol hebben een rimpelend effect.

Hormoontherapie tijdens de menopauze heeft een verjongend effect. Verder zien mensen met overgewicht, die jonger dan 40 jaar zijn er ouder uit; boven de 40 zijn de dikkerds echter weer in het voordeel.

Lees ook:Vrouwen met een groot gezin worden ouder
Lees ook:Tweelingen worden ouder
Lees ook:Door als midlifer veel te bewegen verklein je het risico op Alzheimer
Lees ook:Zoals je moeder verouderde, zo ‘ga jij d’r ook aan’
Lees ook:Oorzaak nummer 1 van haaruitval bij vrouwen: relatiestresss

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>