Midlife crisis

Op een liefdesforum kwam ik een aantal berichten over midlife crisis tegen. Vrouwen klagen over hun mannen die het aanleggen met jongere vrouwen en opeens obsessief met hun uiterlijk en leeftijd in de weer zijn.

Pijnlijke kwesties en het leuke van zo’n forum is dat de dames elkaar echt een hart onder de riem kunnen steken. Al lijkt het er niet op dat ze echt iets kunnen doen aan het asociale gedrag van hun husbands….

En ja, dan is de vraag natuurlijk of daar ook niets aan te doen is. Kun je zoiets voorkomen of is een midllife crisis iets waar mensen nu eenmaal in verzanden, vervolgens een beetje gek worden en daarna wel weer thuis of in een ander thuis, rustig neerdalen? Trouwens: midlife crises komen niet alleen bij mannen voor hoor. Ook vrouwen vragen zich rond hun 40ste af waar het leven ook al weer over ging en of ze nog wel aantrekkelijk voor het andere geslacht zijn.

Enfin, wat te doen met zo’n heilloze toestand? De ander vragen waar het hem nu eigenlijk echt om gaat. Hem erop wijzen dat zijn gedrag destructief en kinderachtig is. Dat hij niet meer jong gaat worden. Dat hij consquenties moet dragen voor wat hij doet.

Beetje betuttelend, inderdaad. Wat kun je nog meer doen?
Terugslaan en ook een jongere lover nemen?
Hem naar een therapeut sturen?
Samen naar een therapeut gaan?
Je afvragen wat je verder nog moet met iemand die je belazert?

De relatie anders inrichten?
Want wees eerlijk: de romantiek was er allang af…
Of kan die weer terugkomen?

Lees ook:Relatietherapie
Lees ook:Een leuke relatie
Lees ook:Mannen worden alleen maar leuker NA hun midlife-crisis
Lees ook:Wat je niet DIRECT moet vragen bij Tinderen
Lees ook:Wat heeft een goede relatie in zich?

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Midlife crisis

 1. John

  Het leuke van dit topic is dat het zelfs heeft geleid tot een geheel nieuwe website welke volledig is gewijd aan de midlife crisis. Uiteraard wordt daar ook aandacht besteed dat een midlife crisis ook bij vrouwen voor kan komen.
  De groep mensen die eerst alleen een eigen topic hadden op het liefdes forum heeft nu de beschikking over een geheel eigen forum en zelfs over een (druk bezochte) eigen chatbox. je vind de nieuwe site op http://www.midlife-info.nl
  Waar een topic op een forum al niet toe kan leiden.

    /   Reply  / 
 2. michel

  ik heb een vriendin van bijna 40 die mij keihard in de steek liet voor een man van 58 die een al veel jongere vrouw heeft.
  ik was me vriendin volledig kwijt en ze wilde geen enkel contact meer.
  ik heb alles geprobeerd maar ze leek wel gehersenspoeld, en verklaarde mij bij iedereen voor gek zelfs..
  ze is harstikke knap 2 kindje van 6 en 10 en is helemaal verliefd op die man en neemt het met alles voor hem op. toen ik haar de waarheid vertelde werd ze mijn grootste vijand en ze wilde me zelfs op laten pakken voor stalking.
  gek werd ik ervan totdat ik veel erover ging lezen.
  nu belt ze me af en toe, en dan heb ik het er absoluut niet over die andere man, ik laat haar in haar waarde want ze doet heel gelukkig, maar elke dag voel ik de pijn…

    /   Reply  / 
  1. John

   Erg herkenbaar. Ik woon 20 jaar samen met mijn vrouw. Nooit problemen. Mooi huis, mooie auto en elk jaar 4 keer op vakantie. Gaat zich plots verdiepen in Astrologie, krijgt een vriendje van 10 jaar jonger en verlaat ons gezin. Ze is onbereikbaar. Doet alles om mij kapot te maken. Zelfs aangiftes bij de politie, jeugbescherming enz. Heeft een gratis advocaat en bevecht me. En ik zorg voor de inderen van 10 en 12. Mannen pas op vrouwen kunnen compleet gek worden als ze rond de 45 zijn en de schade en het leed is niet te overzien.

     /   Reply  / 
   1. michel

    grappig,dat ik na 2 jaar bericht krijg ineens op dit topic.

    John,mijn ex is ook met een ‘gratis’ advocaat prodeo bezig om mij weg te ruimen. ik zou zogenaamd degene zijn die een vrouw met 2 kinderen lastig viel en weet ik het wat.mijn ex is zo hard als glas en liegt zelfs bij de rechter keihard in zijn gezicht. eigenlijk heb je de strijd met zo een gek al bij voorbaat verloren. mijn geluk is dat er mensen voormij willen getuigen op 3 november a.s dat zei een pathologische leugenares is en weet ik het allemaal. mijn mazzel is dat het haar eigen vrienden zijn die haar voor gek verklaren. maar de pijn voor mij om op zo een manier iemand te verliezen waar je veel van hebt gehouden, was enorm. ik ben er nu overheen gekomen, en krijg nu de nasleep pas,na 2 jaar, van alle nepaangiftes die zei tegen me deed toen ik erachter kwam dat ze destijds vreemdging met een oudere kerel die haar nu ook weer heeft gedumpt.ze wilde me laten oppakken, en vorig jaar zocht ze ineens weer contact. ze was zeker even vergeten dat ik nog naar de rechter moest om haar. en het mooie is… ze ontkent nu glashard dat ze weer contact wilde en ik sta gewoon voor lul wanneer ik dat vertel. dus pas op john,je trekt aan het kortste eind want ze geloven vrouwen toch wel bij aangiftes en rechtzaken,tenzij je kehard zwart op wit bewijs hebt, en zelfs dan kunnen ze nog keihard ontkennen en liegen. leef lekker je eigen leven, en ineens loop je tegen de ware aan.. je wilt toch niet je kostbareleven door een gek laten verpesten?? dat is misschien juist wat zei wil..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>