Vrienden met je ex?

The big question als een relatie stukloopt: blijven we vrienden? De een heeft er behoefte aan, de ander absoluut niet, wil het liefst niets meer met je te maken hebben.

Het ligt er natuurlijk ook aan wat de reden is van het stuklopen van de relatie. Is de ander vreemd gegaan, tja, dan is vrienden blijven onmogelijk. Is de koek gewoon op, besluiten jullie beiden dat een goede relatie er niet meer in zit, dan is de optie vrienden blijven nog niet eens zo’n gekke.

Maar is het niet onnodig ingewikkeld om een vriendschap te hebben en te behouden met iemand waar je eerst lange tijd intiem mee bent geweest?

In trendstyle opperen ze een paar ‘gouden spelregels’ waar je je aan moet houden als je een vriendschap onderhoudt met een ex.

Zo zijn daar de regels:

geen seks

geen liefdesrelatie meer beginnen,

geen jaloezie als er een ander in het spel komt

geen haat of wrok meer voelen.

Als iedereen zich aan deze spelregels houdt, dan is een vriendschap zeker mogelijk. Maar hoe zit het met de nieuwe relatie? Vindt deze partner het wel goed dat je een vriendschap onderhoudt met je ex? Heeft deze nieuwe partner wel zin om zich aan de spelregels te houden die jij met je ex hebt opgesteld? Misschien gaat hij of zij wel roet in het eten gooien en wiens kant kies je dan?

En wat is eigenlijk de reden om vrienden met je ex te blijven? For old times sake? Omdat je niet zonder hem of haar kan? Waarom is het dan uit?

Lees ook:Katja Schuurman & Thijs Römer: hoe blijf je vriendjes met je ex?
Lees ook:De belangrijkste relatie na die met jezelf en je partner, is die met je vrienden
Lees ook:Kunnen een man en een vrouw ook gewoon vrienden zijn? IV
Lees ook:Kunnen mannen en vrouwen ook ‘gewoon vrienden zijn? VII
Lees ook:Elke liefdesrelatie kost je 2 vrienden

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Vrienden met je ex?

 1. Richard

  Het is altijd lastig om geen contact meer te onderhouden met je ex. Zeker als “de liefde” goed was is het gewoon makkelijk om nog eens af te spreken..

  Maar verstandig, nee…

    /   Reply  / 
 2. Roy Pols

  Tuurlijk moet dat kunnen dat je vrienden blijft met je ex. Ik kan me best voorstellen dat ‘t in het begin even moeilijk is, omdat je een lange tijd lief en leed hebt gedeeld met elkaar en dan komt er om de een of andere reden ineens “de klad” in.
  Mijn broer en zijn vrouw zijn als héél goede vrienden uit elkaar gegaan. En om niet te gaan soebatten wie hun zoon “krijgt”, hebben ze hem zélf laten kiezen. Mijn neefje wilde bij allebei blijven. Hij was destijds bijna tien jaar oud en snapte wel dat het niet zo best meer ging tussen zijn ouders, maar kon niet kiezen. Dus hebben zijn ouders gekozen voor het co-ouderschap. Zo is hij een paar dagen bij mijn broer en een paar dagen bij zijn moeder.
  Mijn broer heeft nu een nieuwe vriendin. Zij en mijn broer’s ex kunnen het méér dan uitstekend met elkaar vinden. Absoluut geen haat en/of nijd onderling. Iedereen, inclusief de zoon, uiterst tevreden.
  Ik vind dat men moet kijken naar de goede tijd die men samen gehad heeft. Men blijft veel te lang stilstaan bij wat er gebeurd is waardoor een relatie is stukgelopen. Op die manier loop je de rest van je leven met een wrok. Daar heb je niet alleen jezelf mee, maar ook de mensen in je directe omgeving. Inclusief de eventuele kids. En dat hoeft niet.

    /   Reply  / 
 3. andre

  ik heb sinds een half jaar een vriendin , zij heeft met haar ex vreselijk veel afgezien en nu laat ze hem gewoon in haar huis voor de kinderen , deze zijn 16 en 20 , ik vind dit niet normaal als iemand je zo veel emotionele schade heeft aangedaan , waar eindigt dit ??

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>