Stalkers, hoe kom je er van af?

Het gebeurt vaker dan je zou denken: je maakt een einde aan je relatie en de ellende begint.

Hij (90% is man) wil het niet horen en blijft je bellen, hij wil het niet aanvaarden en blijft je bestoken met mailtjes, hij is woest en belt je midden in de nacht, hij kan je niet vergeten en laat dat duidelijk merken dmv krassen op je auto…..

Wat is nu slim om te doen en/of te laten bij dat soort mensen?

Het is ontzettend moeilijk omdat de stalkers in kwestie tijdelijk buiten zinnen zijn. Zij zitten in een diep emotionele ervaring die zij niet kunnen verwerken. Ze zijn ontoerekeningsvatbaar en dat merk je als je met ze probeert te praten. Ze spugen alleen hun eigen wil en verdriet eruit en luisteren niet eens naar je redelijke argumenten. Het is gewoonweg zinloos.

Wat de stalker wil is je kwetsen. Hij vertelt leugens over je en hij gelooft ze zelf. Alles draait om de stalker want die is verdrietig, onzeker, angstig en paranoia. Ze doen het uit naam der liefde, maar dat is natuurlijk onzin.

Ze doen het uit frustratie, zij willen macht over jou leven, ze willen het verzieken voor je. Ze doen er alles aan om je leven te beheersen. Het lijkt meer op wraak dan op liefde. Want als je echt van iemand houdt dan wens je die het allerbeste.

Hier wat tips van slachtofferhulp en van het centraal meldpunt.

Lees ook:Stalkers? Oppassen als hij zegt ‘je krijgt spijt dat je het uitmaakt’!
Lees ook:Wat te doen tegen stalking?
Lees ook:Is monogamie romantisch of irreëel?
Lees ook:Hoe je een rad voor ogen gedraaid wordt bij online daten
Lees ook:Jaloerse partners zijn zelf de grootste vreemdgangers

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>