Seks is niet het belangrijkste, maar wel sterk communicatie-middel

‘Elke dag seks is goed voor je relatie’. ‘Een tijdje geen seks is goed voor je relatie’.

Deze tegenstrijdige koppen boven artikelen, bent u net als ik het afgelopen jaar ook tegengekomen.

Zelfs TV-producenten spinnen er garen bij en maken programma’s met dergelijke titels.

Er is weinig op de wereld waarover zoveel onzin geluld wordt als over seks, geld en voetbal. Daarom vandaag maar even op een rijtje.

Het allerbelangrijkste om te weten is dat seks in een relatie een communicatiemiddel is. Goed kunnen praten met elkaar is een eerste vereiste, maar sommige dingen kunnen ook ‘kapot gepraat’ worden en non-verbale communicatie is soms wel even net zo prettig.

In die zin kan seks dus én een hele belangrijke (lichaams-)taal zijn tussen de partners en als het goed is nog een prettige ook.

Sommige desko’s formuleren seks als ‘het cement van een relatie’. Geen bouwsteen dus, ook geen fundament (want dat is vriendschap)maar wel hetgeen wat alle andere belangrijke elementen aan elkaar houdt.

Trouwen doe je immers niet met je beste vriend of vriendin. Ja, als er meer gevoelens zijn tussen 2 bevriende types, ben je spekkoper. Want dan ben je volgens bovenstaande theorie begonnen bij de basis: namelijk vriendjes zijn.

De bouwstenen zijn verder natuurlijk vertrouwen, het beste in elkaar naar boven brengen en last but not least: elkaar nimmer laten vallen in gezelschap.

Het betekent niet dat je het altijd eens moet zijn, maar discusseren en tot de conclusie komen dat jullie standpunten verschillend zijn is beregezond. Sterker nog: daarna is de seks een stuk spannender en zo zijn we weer rond.

Tracey Cox legt uit hoe het komt dat liefde en seks na een tijdje in een relatie niet meer een eenheid vormen….

Lees ook:Slechte seks is nog geen reden om relatie te beëindigen
Lees ook:Speeddaten for the love of science
Lees ook:Soms is seks weigeren goed voor de relatie, maar er zijn wel voorwaarden….
Lees ook:Pssst. Hebben jullie nog seks?
Lees ook:Seks als je al heel lang samen bent

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>