Oude liefde: we vinden het allemaal prachtig, maar het wordt zeldzaam

Recente cijfers wijzen uit dat in 2021 het aantal gouden huwelijken een piek bereikt. Dat wil zeggen dat dit in de jaren erna niet meer geëvenaard wordt. Oude liefde: we vinden het allemaal prachtig, maar het wordt dus steeds zeldzamer.

Neem nou Peter & Greet uit Den Haag. Zij zijn al 55 jaar gelukkig getrouwd en nog steeds verliefd. Het bewijs: de foto’s die vlak voor Valentijnsdag gemaakt………

Iedereen kent de fotoreportages wel met jonge stelletjes rondom de bruiloft of zwangerschap, maar is een loveshoot met mensen die al vanaf 1960 getrouwd zijn en van alles met elkaar hebben meegemaakt, hoogte- en dieptepunten, niet nog mooier?

En dan te bedenken dat Peter en Greet hun twijfels hadden over de shoot: “Zijn we niet veel te oud?’ en “Hoe krijg je ons nu mooi op de foto?”

In 2015 was er een recordaantal 50-jarige huwelijksjubilea. 43.565 gouden paren, bijna een verdubbeling ten opzichte van het jaar 2000. In 2015 vierden 6934 koppels hun 60-jarige bruiloft en 263 stellen hadden zelfs een jubileum van 71 jaar of meer.

Het aantal gouden paren zal de komende jaren dus boomen. De babyboomers, die net na de oorlog geboren zijn, trouwden massaal in 1970 en 1971. In 2021 zijn er dus veel zwanenliefdes te vieren.

De fotoshoot van Fuif.nl met Peter & Greet was een bijzondere gebeurtenis. Fotografe Nienke vertelt: “Het is zo enorm ontroerend om zulke lieve mensen te zien die elkaar al 55 jaar helemaal gelukkig maken. Peter en Greet begonnen voor de backstagevideo te vertellen over wat ze zo leuk aan elkaar vinden en hoe gelukkig zij samen nog steeds zijn. Achter de schermen keken we hoe dit bijzondere paar hun verhaal deed en de tranen biggelden over onze wangen.”
Lees ook:‘Liefde voor het leven’: zij die echt bij elkaar bleven…….
Lees ook:80 jaar getrouwd? Dan is je relatie van eikenhout!
Lees ook:Margaret had een erotische relatie met dolfijn Peter
Lees ook:Morgen, 12-12-12, is het dringen bij de trouwzalen
Lees ook:Vrienden blijven na de breuk = scheiden voor gevorderden

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>