Chinese vrouwen moeten met meerdere mannen tegelijk kunnen trouwen

China heeft al jarenlang een overschot aan mannen. Dit is vooral te wijten aan het feit dat het land in 1979 een wet invoerde waarbij Chinezen nog maar 1 kind mochten krijgen.

Daarbij gebeurde het vaak dat vrouwen die zwanger waren van een meisje abortus pleegden, omdat volgens de tradities jongens belangrijker zijn. Hij moet o.a. later zorgen voor zijn ouders of schoonouders

Naar schatting zijn er momenteel zeker 30 miljoen Chinese mannen die geen vrouw kunnen vinden. Daar komt bij dat de weinige vrouwen die er zijn enorm hoge eisen stellen en/of helemaal geen zin hebben in een huwelijk.

De prominente Chinese hoogleraar economie Xie Zuoshi stelt dan ook voor dat men toe gaat staan dat vrouwen met meer dan 1 man trouwen.

Polygynie (veelwijverij) komt bij de mens veel vaker voor dan voorgestelde polyandrie (veelmannerij). Die laatste vorm van polygamie bestaat in Yunnan (Zuid-China), bij de Surui in het noordwesten van Brazilië en bij de Lappayen van Bhutan in de Himalaya.

Ook het homohuwelijk zou mee een oplossing zijn voor het teveel aan mannen. Verder zou hij ook graag zien dat de overheid prostitutie legaliseert zodat eenzame arme mannen hun seksuele noden kwijt kunnen en zich niet vergrijpen aan onschuldige vrouwen of meisjes. Ook mannen de optie geven een bruid in het buitenland te zoeken moet makkelijker worden.

Om huwelijken tussen 1 vrouw en meerdere mannen te verdedigen stelt de professor dat er nu in plattelandsdorpjes (waar men minder de wet van het 1 kind beleid opvolgde) vrouwen zijn die trouwen met een man en ook met al diens broers, en dat deze huwelijken standhouden.

Zuoshi stelt dat wanneer de overheid geen enkele van deze oplossingen invoert het land nog meer in de problemen zal komen en er voor zal zorgen dat er nog een grote onstabiele maatschappij ontstaat.

Lees ook:Met een tweeling ligt je huwelijk eerder aan barrels
Lees ook:Vandaag, 11-12-13, laatste trouwdatum voor cijferfreaks
Lees ook:Ook Zuid Korea wil mensen aan het ‘kindertjes maken’ krijgen
Lees ook:Chinese officieren koppelen vrijgezelle soldaten
Lees ook:Stel je echtscheiding uit tot de jongste 18 is

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>