Relatie testen? Openhartige vragen werken beter dan snode plannen!

‘Houdt hij wel van me? Houdt hij niet van me?’ Zou hij zijn avondje met vrienden opofferen voor een dineetje met mij?

Dat soort dingen bedenken mensen die niet helemaal zeker zijn van hun relatie. Ze willen hem of haar dan als het ware uittesten.

Niet doen. Zoiets komt als een boomerang in je gezicht terecht!

Stiekem relatietesten worden meestal gedaan door de partner die op dat moment de meeste toewijding voelt binnen de relatie.

Hierdoor loop je een enorm risico dat je iemand laat schieten die je potentieel heel gelukkig zou kunnen maken, zegt relatiedeskundige Tracey Cox.

“Mensen ontwikkelen hun gevoelens niet in hetzelfde tempo. De ene valt snel en hard voor iemand, terwijl de andere soms veel meer tijd nodig heeft om alles te plaatsen. Daar komt nog bij dat men vaak zo zeker is dat van zo’n ‘relatietest’, dat men blind is voor andere factoren.”

Zo verkiezen mensen soms een avondje met anderen, juist omdat ze klachten kregen dat ze sinds de nieuwe vlamw weinig aandacht hadden voor de vriendengroep. Heel wat geteste partners ‘zakken’ dan als het ware voor de proef omdat ze zich van geen kwaad bewust zijn.

“Als we allemaal weten wat er van ons wordt verwacht, is het niet alleen eenvoudiger, het verkleint ook de kans op misstappen en overbodige ruzies”, aldus Cox.

Relatietesten zijn zo goed als altijd manipulatief. Ze worden gedreven door onzekerheid en de behoefte aan één of andere liefdesverklaring. Daarom werken ze juist averechts.

De beste manier is om geen spelletjes te spelen, maar gewoon open op de man of vrouw af vragen hoe de ander in zijn gevoelens zit. En denk eraan: jullie startsituatie is altijd anders, dus accepteer dat de ander het in zijn of haar eigen tempo moet ontdekken.

Lees ook:We vallen helemaal niet voor ‘de ware’, maar voor ‘de foute’
Lees ook:3 mythes waardoor je de ware liefde niet vindt
Lees ook:Scharrel
Lees ook:Ware liefde
Lees ook:Mannnen: laat niet te snel merken dat je haar leuk vindt!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>