In een liefdesrelatie moet je dezelfde instelling hebben als op je werk

Partners in een liefdesrelatie zouden een instelling en attitude moeten hebben die vergelijkbaar is met di van de professionele werkethiek.

Werknemers zorgen er o.a. voor op tijd  te zijn, een hoge productiviteit hebben,  luisterbereidheid tonen tegenover hun collega’s en superieuren, inspanningen om met iedereen een goede verhouding te hebben en zichzelf kleden en gedragen om een goede indruk te maken.

Stellen zouden privé volgens voor hun relatie minstens evenveel investeringen moeten overhebben…..

Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Illinois bij 50 echtparen.

“Wanneer men na het werk lichamelijk en geestelijk uitgeput thuis komt, is het niet altijd makkelijk om nog te investeren in de relatie met de partner,” aldus onderzoekersleider Jill Bowers, professor gezinswetenschappen.

“Op het thuisfront wachten immers nog opdrachten zoals koken, opruimen, wassen en de aandacht voor de kinderen, waardoor weinig tijd overblijft voor communicatie en kwalitijd met de geliefde. Aangezien de inspanningen op het werk vaak gedreven worden door financiële motieven, slorpt de carrière vaak het grootste gedeelte van de aandacht en energie op, zodat er weinig rest voor de andere aspecten van het leven.”

Daarom moet er veel bewuster geïnvesteerd worden in de relatie thuis, vindt Bowers. Daarbij moet ~net als op de zaak~ gewerkt worden aan vaardigheden voor organisatie en tijdmanagement, die echtparen kunnen helpen om het evenwicht tussen werk en het gezin terug te vinden.

Arbeid en privé lopen door het zogenaamde ‘moderne werken’ meer door elkaar heen, maar gek genoeg passen we nog maar weinig beproefde technieken uit het bedrijfsleven thuis toe.

Dat zegt de Amerikaanse schrijver Bruce Feiler, auteur van het boek ‘The Secrets of Happy Families’. Volgens hem hebben ook gezinnen baat bij het formuleren van een missie en kernwaarden. In zijn gezin althans hielp het.

De waarden komen bij conflicten binnen of buiten het gezin op tafel en herinneren alle gezinsleven er even aan waartoe ze op aarde waren.

En wie hoopt dat zijn kinderen later succesvol ondernemer worden, doet er goed aan ze bijbaantjes te laten nemen. Dan leren ze snel met geld om te gaan, om fouten te maken met datzelfde geld en te zien dat er beperkingen zijn. Juist
succesvolle startups weten met beperkingen om te gaan en overleven.

Lees ook:Helaas: met hard werken compenseer je een ongelukkig privéleven niet
Lees ook:Fijne collega’s maken gelukkiger dan promotie en opslag
Lees ook:Slechte bazen veroorzaken echtscheidingen bij werknemers
Lees ook:Het liefdesleven van de dokter gaat niet over rozen
Lees ook:Oudste kinderen het slimste, jongsten in gezin vaak ambitieus

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>