Samen een film kijken = relatietherapie

Partners die samen een romantische film kijken en de problemen van de personages vergelijken met zaken waar ze zelf tegenaan lopen, hebben vaker een langere en gelukkigere relatie.

Het is zelfs even effectief als officiële relatietherapie.

Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder 174 paren.

Zij waren in 3 groepen verdeeld. Eén groep kreeg een lijst filmtitels mee, met het verzoek er wekelijks samen eentje te kijken. De stellen moesten aan de hand van een vragenlijst de problemen van de personages met hun eigen problemen vergelijken.

Van de Amerikaanse pasgetrouwde stellen vraagt een kwart binnen 3 jaar de echtscheiding aan. Van de stellen die samen films kijken en deze bespreken is dat slechts 11%, evenveel als stellen die relatietherapie volgen.

De onderzoekers adviseren stellen dan ook om minstens 1x per jaar, maar bij voorkeur 1x per maand samen een film te kijken en er over te praten.

Films die de onderzoekers aanraden zijn onder meer ‘Gone With The Wind’, ‘A Star is Born’, ‘Husbands and Wives’, ‘Who’s Afraid of Virginia Woolf’ en ‘Marley and Me’.

De volledige lijst filmtitels is te vinden op de website van New York Daily News.

Lees ook:Samen naar de film gaan werkt als relatietherapie
Lees ook:Koukleumen kijken graag romantische komedies
Lees ook:Hoe films en TV onze liefdesrelaties beïnvloeden
Lees ook:Elegant dumpen in 154 filmtitels
Lees ook:Waarom zou ik in hemelsnaam in relatietherapie gaan?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>