Een verslaafde kan geen relatie hebben, die heeft hij namelijk al

Eerder schreef 1 van mijn voorgangers op relatie.blog al eens over het hebben van een partner die verslaafd is.

Eigenlijk is de boodschap daarvan: een verslaafd persoon kan geen relatie hebben, want zijn of haar grote liefde ís z’n verslaving.

Dus drugs, alcohol, eten, snoepen, medicijnen, gokken, porno of tv, computer- en/of games etcetera

Als je weet dat je vriend(in) een verslaving heeft en je woont nog niet samen: ga dit dan ook niet doen, want het wordt een hel.

Probeer hem of haar ook niet van de verslaving af te helpen, want dit kunnen alleen professionals.

Weet dat er in de communicatie met een junk altijd ‘veel ruis op de lijn’ zit. Hij of zij zal alles doen om aan z’n ‘materiaal’ te komen. Dus ook liegen, bedriegen, stelen en vooral zich niet aan zijn of haar woord houden.

Al surfend stuitte ik op een aantal zeer nuttige websites. Niet voor de junk des huizes, maar juist voor de partner daarvan.

Het forum MijnPartnerIsVerslaafd.nl kunnen lotgenoten chatten met elkaar en waarschijnlijk veel herkennen en elkaar tips geven.

Of bij relatietip.nl, waar een speciale afdeling is voor mensen die leven met een verslaafde partner. Hier zijn deskundigen die persoonlijk advies geven.

Het allerbelangrijkste is: Jouw partner is verslaafd, niet jij. Dit levert problemen op in jullie relatie. Je bent geneigd jezelf aan te passen en je voelt je daar niet goed bij. Je partner wil misschien hulp, maar jij wilt uit die vicieuze cirkel. Je hebt zelf ook hulp nodig, omdat je uitgeput bent van het nutteloos energie steken in een junk. Een steun in de rug om op eigen kracht verder te gaan.

Ook kan het leven met een verslaafde zo intensief zijn dat als je de relatie verbreekt je zelf ook een tijdje moet afkicken van het leven met hem of haar, hoe paradoxaal dit ook is.

Lees ook:Verslaving in een relatie
Lees ook:De 4 zaken die ten grondslag liggen aan alle relatie-sores
Lees ook:De wijsheid van Alfons Vansteenwegen
Lees ook:Slachtoffer van je eigen goedheid
Lees ook:Verlatingsangst en bindingsangst: meer van hetzelfde!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>