Tips om het samen gezellig te hebben en te houden tijdens de vakantie

Bij sommige stellen gaat het vanzelf, die hebben veel plezier samen in de vakantie.

Eindelijk de tijd om samen actief te zijn en uitgebreid te luieren.

Ruimte om te vrijen en plezier te maken, zonder de verplichtingen van het dagelijks leven……..

Bij andere stellen leidt juist de vakantie geregeld tot botsingen. Doet hij zijn best op de BBQ terwijl zij eigenlijk geen zin heeft in vlees.

Zit je de halve dag te wachten tot ze eindelijk mee gaat om te wandelen. Soms erger je je dood als je zo lang bovenop elkaars lip zit. Een deel van de vakantiestress is te voorkomen.

Dat meldt Caroline Franssen van de Relatie Academie.

Zij geeft 5 tips voor een succesvolle vakantie:

• Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: laat op je werk (en thuis) niet alles op het laatste moment aankomen. Voorkom dat je pre-vakantiestress krijgt. Begin ruim van te voren aan de voorbereiding, de ‘klusjes die je voor de vakantie nog moet afmaken’. Maak vakantielijstjes zodat je niet op de allerlaatste dag nog een XL luchtbed moet zien te scoren en ontdekt dat ze uitverkocht zijn.

• Zorg dat je zelf aan je trekken komt in de vakantie. Neem niet aan dat de ander uit zichzelf wel weet waar jij lol in hebt. Praat over wat je echt leuk vindt en wat je graag wilt doen. Houdt de een van luieren en de ander van actief, wissel het dan voldoende af. En: je hoeft niet ALLES samen te te doen.

• Sterker nog: zorg ervoor dat je beiden ook af en toe iets alleen doet. Normaal zit je ook niet constant op elkaars lip. Doe datgene waar je partner een hekel aan heeft gewoon in je eentje. Of met je kinderen. Neem geregeld even pauze van elkaar, al is het maar een boodschapje of een kleine wandeling. Dat kan onnodige ergenissen voorkomen.

• Doe ieder apart iets met de kinderen. Liefst met ieder kind afzonderlijk. Dat maakt dat de kinderen zich gezien voelen. Bovendien kun je dan écht met hun afzonderlijke wensen rekening houden.

• Zit je nu iets dwars, neem voor de vakantie tijd om er met elkaar uit te komen. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld het 10-minutengesprek, waarbij je om de beurt tien minuten praat. Lees hier de spelregels van het tienminutengesprek op de website van de Relatie Academie.

Lees ook:Terug van vakantie: een verse scheidingsgolf
Lees ook:Na 5 maanden samen heb je ‘vaste verkering’
Lees ook:Lat-relatie onder 1 dak heet sat
Lees ook:Krijgt jouw partner het password van je computer?
Lees ook:Idee om relatie leuk te houden? Los van elkaar op vakantie!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>