De rijke, rijpe mooie meid en haar jonge ‘speledingetje’

Lange tijd was het een gangbare maatschappelijke gedachte dat een vrouw zich moest binden aan een man die ouder, hoger opgeleid, rijker en slimmer was dan zijzelf, opdat hij voor haar en hun nageslacht zou kunnen zorgen.

Dat geldt nu nog steeds voor jonge vrouwen op de universiteit, die daar op zoek gaan naar de ‘prins op het witte paard’.

Echter: reeds volwassen vrouwen hebben zo’n man niet meer nodig, want zij kunnen prima op eigen benen staan…….

Dat zijn de woorden van Professor Sandra L. Caron, die familale relaties en seksualiteit doceert aan de University of Maine (VS). Zij deed onderzoek naar stellen waarvan de man tenminste 10 jaar jonger is dan de vrouw, die werd gepubliceerd in het Journal of Couple and Relationship Therapy.

Deze zogenaamde cougar-toyboy verbintenissen doen het meestal uitzonderlijk goed en zowel de jongere hij als de oudere zij hebben een opmerkelijk positieve levenshouding.

Toch zijn de vrouwen vaak nog onzeker en bang gestigmatiseerd te worden vanwege hun leeftijd.

Het blijkt dat het leeftijdsverschil veel belangrijker is voor de buitenwereld dan voor de paren zelf en dat de mannen vaak aan zo’n relatie beginnen omdat ze zich fysiek tot hun vriendin aangetrokken voelen.

De vrouwen van hun kant stellen zijn vitaliteit op prijs; de mannen houden van de rijpheid en het zelfvertrouwen dat oudere vrouwen uitstralen, zelf als het generatieverschil hen soms in lastige situaties brengt. Ook komt overspel vaker voor in relaties waarin (welk soort dan ook) leeftijdsverschil is.

Hoewel het aantal stellen waarvan de man 5 tot 10 jaar jonger is dan de vrouw sinds de jaren ’60 is verdubbeld, blijven de percentages marginaal.

Bij zo’n 5,4% van de koppels is de vrouw 5 jaar ouder en bij 1.3% is de man 10 jaar jonger. De cijfers zijn niet volledig omdat veel van deze stellen niet samenwonen en/of huwen.

Uit de studie blijkt ook dat vrouwen tussen de 35 en de 50 jaar oud veel meer openstaan voor jongere mannen, ongeacht hun ras, status en religie, dan jongere vrouwen tussen de 20 en 25 jaar oud.

Mannen kiezen voor een oudere vrouw omdat ze seksueel veel minder geremd is en weet hoe het leven in elkaar zit.

Ook de economische factor speelt een rol. Oudere vrouwen zitten meestal in een hogere salariscategorie en het krijgen van kinderen speelt meestal geen rol meer. Ze hebben wel een sterke seksuele drang naar viriele, niet claimende mannen en gaan dan op zoek naar een ‘toyboy’.

Volgens de bekende Amerikaanse seksuoloog Alfred Kinsey is de aantrekking er ook omdat vrouwen hun seksuele piek veel later bereiken dan mannen en zij dus seksueel goed bij elkaar aansluiten.

De cougar werd perfect gestalte gegeven door de hitserie ‘Sex And The City’ in de persoon van Samantha. (Kim Catrell) Daarna volgden vele bekende vrouwen dit voorbeeld. 40′sters, 50′sters, ja ook 60′sters die goed in de slappe was zitten en zelf goed geconserveerd bleven.

Lees ook:Mannen 50+ moeten helemaal niet op een jongere vrouw gaan jagen
Lees ook:30′ers daten oudere vrouwen, maar ze trouwen er meestal niet mee
Lees ook:Met een toyboy ga je eerder dood!
Lees ook:Vrouwen boven de 45 jaar willen een toyboy als minnaar
Lees ook:Nougars: volwassen vrouwen die jagen op jongens die nog thuis wonen

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “De rijke, rijpe mooie meid en haar jonge ‘speledingetje’

  1. douwe david cnossen

    Ik zoek een vrouw boven de 60. Ik hou van verwennen. En heb eigen inkomen. Ik ben 45 jaar. En wij kunnen eeen leuke tijd beleven. Hou jij ook van avonteur. Love david

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>