Samen een baby krijgen is geen bindmiddel voor een relatie, eerder een splijtzwam!

Sommige kwakkelende stellen denken dat het krijgen van (nog) een baby hen wel nader tot elkaar zal helpen. Of nog erger: zij spoelt de pil maar vast door de WC, want als ze zwanger is, zal haar geliefde haar niet verlaten.

Wat een teleurstelling. Een kind is geen bindmiddel, eerder een spijltzwam in een relatie.

We hebben de afgelopen weken weer genoeg berichten gelezen om er van overtuigd te zijn dat een man en een vrouw die samen een kind krijgen, feitelijk een contract zouden moeten tekenen totdat hun kind de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt.

Het krijgen van een baby is een groter commitment dan een huwelijk sluiten of samen een huis kopen……..

Dat blijkt uit onderzoek van relatietherapeuten van OnePlusOne onder 1400 ondervraagde moeders en vaders.

40% van de vrouwen bang is dat haar man haar niet meer aantrekkelijk vindt. Andersom vreest een kwart van de vaders dat hun vrouw geen zin meer heeft in seks.

Het fenomeen is in Groot Brittannië reeds baby-quake oftewel de baby(op)schudding gedoopt.

Omdat het krijgen van een kind je relatie door elkaar schudt en ervoor kan zorgen dan je minder lekker in je vel gaat zitten.

Tweederde van de ondervraagde ouders geeft dan ook aan twijfels over hun relatie te hebben die er voor de geboorte van hun kindje niet waren. Iets meer dan een kwart van de stellen verlangt naar wat tijd alleen in plaats van zich constant druk te maken over hun baby.

Bijna een kwart van de respondenten heeft overigens geen relatie meer met de partner waarmee ze hun eerste kind kregen. 40% van hen ging al uit elkaar voordat het kind 3 jaar was of zelfs tijdens de zwangerschap.

Vaak zijn nieuwbakken ouders onzeker over hun nieuwe rol als mama of papa of misschien als broodwinner en vergeten hierbij dat ze niet alleen vader en moeder zijn, maar ook nog man en vrouw.

Woordvoerder van OnePlusOne Penny Mansfield geeft aan dat ‘qualitytime’ met elkaar heel belangrijk is.

“Het is heel gemakkelijk om elkaar alleen als ouders en niet meer als geliefdes te gaan zien. Dit kan leiden tot problemen rondom seks en intimiteit.”

Dus fijne jonge ouders van Nederland: regel die wekelijkse oppas en ga voor een heerlijk avondje uit eten, theater of bioscoop en vindt elkaar. En dan vooral voordat je een mooi kindje maakt!

Lees ook:1e kind: mijlpaal in het leven, maar dood in de pot voor de romantiek
Lees ook:Op puppycursus, dus ook op opvoedcursus voor je (a.s.) kind
Lees ook:Sterft de stoeipoes in een vrouw bij het uitpersen van een baby?
Lees ook:Adoptiescha(n)de
Lees ook:Een baby uit het lab en seks ter recreatie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>