Afknapper nr. 1 in bed: een slechte adem. Zo voorkom je dat!

Heb je net een heerlijke nacht klef achter elkaar gelegen of zelfs stomende seks gehad en dan wordt je ‘s ochtends wakker en dan stinkt hij of zij toch uit z’n straatje.

Niet de grootte van zijn penis of de staat van haar borsten, maar wel die meurende giechel doet je libido verschrompelen.

De remedie?

Etensresten vormen plaque op en tussen de tanden. Als je dat ‘s avonds niet hebt weggepoetst -geflost of -gestoken ruik je extra de volgende ochtend. Verder is de belangrijkste oorzaak uitdroging. Van koffie, zwarte thee en zeker van alcohol, droog je ‘s nachts enorm uit. Hydrateren dus die handel!

* Water. Het maakt niet alleen mond en keel nat, maar spoelt bacteriën en voedselresten weg. Na elk glas wijn of kopje koffie eigenlijk een glas water nemen.
* Appels. Ja, snoep verstandig eet een appel. Leg em op je nachtkastje en knaag er af toe eens aan. Knapperig voedsel dat de speekselproductie stimuleert. En je kunt er later op de dag ook nog uitstekend van naar de WC.
* Rechtsdraaiende yoghurt. Goed voor de darmen, dus ook voor je adem.
* Volkorenprodukten. Als je weinig koolhydraten, maar veel eiwitten eet, stink je eerder uit je openingen. Volkoren brood, pasta en vliesrijst werken dan beter.
* Kaneel. Onderzoek heeft aangetoond dat kaneel de bacteriën die nare geuren veroorzaken kan doden.
* Groene thee. Rijk aan antioxidanten die ook in groenten zitten en die voorkomen dat bacteriën aan je tanden blijven plakken.

Plus een kauwgumpje op je nachtkastje!

Lees ook:De Internationale Dag van de Frisse Adem
Lees ook:Stink je uit je giechel? Neem een espresso!
Lees ook:Zo, die meurt uit z’n mond zeg!
Lees ook:Adem mijn adem
Lees ook:Vrouwen beoordelen mannen op hun (on-)frisse adem

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>