Turkse relatietherapeute stimuleert polygamie

“De profeten hebben altijd meerdere vrouwen gehad. Ook in Frankrijk krijgt een minnares een deel van het erfgoed van de man.

Maar polygamie kan beter helemaal gelegaliseerd zijn.

Dan is alles vastgelegd en krijgen de vrouwen meer rechten. Een man moet dan namelijk rechtvaardig zijn tegenover al zijn vrouwen….”

Aldus de Turkse gezinstherapeute Sibel Üresin. Eén van de dingen die volgens de moslima overal zou moeten worden ingevoerd is de mogelijkheid voor mannen om met meerdere vrouwen te trouwen.

Dit druist in tegen het VN Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van discriminatie van vrouwen. In de algemene aanbevelingen uit 1993 wordt rechtstreeks naar de discriminerende werking van polygamie verwezen.

Het comité stelt dat: “Polygame huwelijkssluiting is tegenstrijdig met het recht van gelijkheid van man en vrouw en kan zulke ernstige emotionele en financiële consequenties hebben voor vrouwen en kinderen dat zulke huwelijken ontmoedigd en verboden dienen te worden.”

Maar sinds 6 jaar ontvangt Sibel dagelijks paren in haar kantoor te Istanbul om hen adviezen te geven voor een betere relatie. En daarbij houdt ze zich aan de voorschriften van de Koran. “Turken komen zelfs uit Nederland, Duitsland en Zwitserland naar me toe, want ze weten dat ik een echte gelovige ben”, vertelt ze.  De Koran staat in de boekenkast. Achter haar hangen een spiegeltje en twee witte lantaarntjes.

Vorig jaar schreven we reeds over de toename van polygame huwelijken in Turkije. In 4 van de 10 gevallen is de bruid jonger dan 18 jaar en trouwt ze tegen haar wil. Volgens een onderzoek, dat vorig jaar door vrouwenrechtenorganisatie Ucan Süpürge werd uitgevoerd, zijn in de Koerdische gebieden zelfs 7 van de 10 bruiden onder de 18. De leeftijdsgrens in Turkije is 16 jaar.

Relatietherapeute Sibel Üresin vindt veelwijverij juist een goede zaak. “Polygamie is in feit in alle landen aanwezig. Het is niet alleen voorbehouden aan moslimlanden. Ook in andere religies bestaat het.”

Lees ook:Toename polygame huwelijken in Turkije
Lees ook:Verontrustende stijging sharia-huwelijken
Lees ook:Polygamie veroorzaakt (sperma)oorlogen
Lees ook:In Nederland is een huwelijk voor ‘maar’ 2 personen
Lees ook:Monogamie lijkt de beste van vele kwaden

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Turkse relatietherapeute stimuleert polygamie

  1. Ihsan

    Zulke gekken vind je hier in de Bible Belt ook, daar lijken de Koerden ook een beetje op maar dan nog veel gewelddadiger.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>