Mannen ruilen voedsel met vrouwen voor seks

Vrouwen zijn geprogrammeerd om zich te settelen met een minder mooie partner die goed voor haar en haar kroost kan zorgen.

Onze primitieve voorouders hebben de sociale structuur van apen geërfd, wat betekent dat ze een seksuele vrijheid hadden waarbij mannetjes met elkaar vechten om te bepalen wie zich mag voortplanten met welk vrouwtje……….

Wetenschappers aan de universiteit van Tennessee zeggen echter dat er zich een seksuele revolutie heeft voorgedaan toen mannetjes die lager op de sociale ladder stonden zich gingen toeleggen op de voorziening van eten en zorg.

In ruil daarvoor kregen ze seks van de vrouwen en op lange termijn besloten de dames dat ze liever verzorgd werden en gingen ze vaste relaties met hen aan.

Bioloog Sergey Gavrilets zegt dit de basis is voor het ontstaan van het gezin zoals we dat nu kennen.

“Deze evolutie maakte mannen productiever, ze verspilden minder tijd met vechten, twee ouders verhoogden ook de kans dat een nageslacht overleefde. Experts hebben lang gezocht naar een verklaring van het ontstaan van het moderne gezin. Ze dachten dat als mannetjes voeding zouden gaan zoeken, de sterkere soortgenoten met hen zouden gaan vechten. De keuze van de vrouw is hierin cruciaal geweest. Dames kregen een voorkeur voor dit soort mannen, waardoor hun inspanningen als eten zoeken vruchten begonnen af te werpen.”

Vrouwen gingen het steeds belangrijker vinden dat er voor hen gezorgd werd in plaats van dat de leden van het andere geslacht voor hen vochten. Dit effect is het sterkst bij mannen die erg laag op de sociale ladder staan en dus weinig kans hebben een alfamannetje te verslaan.

Dus proberen ze seks te kopen met voedsel. Tegenwoordig is er zelfs een term voor die kokende, zorgende heren: namelijk de gastroseksuelen.

Lees ook:Als mannen ook met andere mannen flirten, worden ze onweerstaanbaar voor vrouwen
Lees ook:Ook ratten worden gruizig van lingerie en parfum
Lees ook:Waarom mensen-mannen maar beter monogaam kunnen zijn
Lees ook:Weinig vrouwen in de buurt maakt mannen monogaam en huiselijk
Lees ook:Heren: stop met vrouwen veroveren. Je gaat er dood van!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>