Man denkt: ‘Schat, wat ben je dik!’, maar hij zégt het niet

Er ligt bijna geen onderwerp zo precair als iemands gewicht, of om preciezer te zijn: iemands overgewicht.

Zo ken ik behoorlijk wat vrouwen die zéggen er total geen moeite mee te hebben dat ze geen Doutzen Kroes-figuur hebben, maar als iemand zegt dat ze dik zijn, is de boot aan.

De obsessie die wij vandaag de dag hebben met eten, zet zich veelal letterlijk en figuurlijk af op ons lijf.

Het zorgt ervoor dat er in relaties ook heel wat wordt afgelogen. “Vind je me te dik schat?” vraagt zij. “Nee hoor, valt best mee”, antwoordt hij, maarrr……..

…. ondertussen dénkt hij wat anders en zou hij haar graag weer zien als het slanke schoolmeisje waar hij ooit verliefd op werd. Even vergetende dat hij zijn sixpack en wasbordje ook al een hele tijd terug verloren is.

1 op de 3 mannen durft het onderwerp van diëten en overgewicht niet aan te kaarten bij zijn vrouw. Bij de dames slikt maar 1 op de 10 de woorden ‘dik’ en ‘lijnen’ in, wanneer manlief teveel is uitgedijd.

Mannen onder elkaar die goede kameraden zijn, durven dit gevoelige onderwerp wel aan te snijden. Daarentegen juist weer niet de vrouwen onderling. Een kwart van hen zou het moeilijk hebben om een vriendin op haar overgewicht te wijzen.

Prof. David Haslam, voorzitter van het Britse National Obesity Forum, dat het onderzoek liet uitvoeren. : “Dit is zeker geen makkelijk thema, maar als iemand dreigt obesitas te krijgen, kan de raad om af te vallen helpen ziektes te voorkomen en dat kan uiteindelijk zelfs levensreddend zijn.”

Hart- en vaatziektedeskundige prof. Jean Pierre Despres vult aan : “Een uitdijende taille is gevaarlijker dan vet op andere plekken. Het gaat om gezondheid en niet om ijdelheid. Moedig dus je vrienden aan om een andere levensstijl te ontwikkelen door meer te bewegen en goede eetgewoonten. Mannen met een taille breder dan 94 cm en vrouwen met een omtrek boven de 80 cm moeten heus maatregelen nemen.”

Lees ook:Sexy of gestoord? Vrouw snoert taille in tot 40 cm!
Lees ook:Geen enkele pot crème kan op tegen…… een glimlach
Lees ook:Het leger der dikke Nederlanders groeit door
Lees ook:Heren: hier complimenteer je haar echt mee!
Lees ook:Dikkertjes beter in bed, minder goed in versieren

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Man denkt: ‘Schat, wat ben je dik!’, maar hij zégt het niet

  1. Pingback: Liefde & (over-)gewicht: oef, een precair onderwerp! | Relatie

  2. Pingback: Hij vindt haar wel te dik voor die broek, maar houdt z’n kaken op elkaar | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>