Koosnaampjes: goed voor de intimiteit, dodelijk voor de seks

Schatje, liefste, zoetje en poepie. Ken je dat? Je gaat het in een relatie op den duur vaak als vanzelf tegen elkaar zeggen.

Volgens psycholoog Jérôme Vermeulen zijn troetelnaampjes erg belangrijk voor een relatie.

Maggie Arana & Julienne Davis beweren juist dat het de dood in de pot voor de seks is……..

De Belgische master in de psychologie en pedagogische wetenschappen stelt dat troetelnaampjes een extra, symbolische dimensie creëren in je relatie.

Vermeulen: “Het geven van koosnaampjes zorgt voor intimiteit in een relatie. Zo toon je aan je partner dat je hem of haar beschouwt als een uitzonderlijk persoon. Het wijst op exclusiviteit, een intieme en persoonlijke sfeer.”

Hoewel koosnaampjes zorgen voor intimiteit, zullen ze je relatie niet gezonder maken. Het is dus niet nodig om je zorgen te maken als jullie elkaar gewoon met de voornaam aanspreken. “Het is afhankelijk van relatie tot relatie”, weet Vermeulen.

Maggie Arana & Julienne Davis gaan in hun boek ‘Stop Calling Him Honey And Start Having Sex’, nog een behoorlijke stap verder. Tegen vrouwen zeggen zij met klem: doe het niet!

Volgens hen zijn troetelnamen schattig voor een kind of een hond, maar moet je ze niet gebruiken voor de man die in de slaapkamer op je wacht. Voor een beter seksleven spreek je je partner bij zijn voornaam aan, net als toen jullie elkaar leerden kennen.

Lees ook:‘Schatje’, ‘Liefje’, ‘Popje’: ‘t is de pest voor je seksleven!
Lees ook:De positie in bed verklaart jullie relatie
Lees ook:Wie betaalt, die bepaalt….
Lees ook:50 tekenen dat het serieus wordt met jullie
Lees ook:Niet een tekort aan seks, maar juist aan intimiteit werkt affaires in de hand

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>