Met zoenen en seks samen de stress te lijf

Kussen heeft zo zijn invloed op de hersenen én op het seksleven. Lippen zitten vol zenuwen en door veel te kussen worden dus verschillende mechanismen in de hersenen opgestart.

Tongzoenen werkt onder meer stressverlagend, geeft een beter humeur, versterkt de band tussen partners én verbetert seks, als het kussen ervoor plaatsvindt tenminste.

Dan hebben de plezierhormonen, aangemaakt door het kussen, tijd om je lichaam voor te bereiden op wat er nog komen zal…………….

Seks kan je gelukkiger maken, door het gelukscentrum in de hersenen te triggeren. Hierbij speelt de bloeddoorstroming een rol: hoe sneller het stroomt, hoe meer activiteit er is tussen de neuronen en hoe meer hersenactiviteit er kan plaatsvinden.

De endorfines en serotonines die vrijkomen geven de hersenen als het ware een boost, en bestrijden op die wijze depressies en maken het hoofd leeg.

Die hormonen kunnen de emoties zodanig doen oplopen dat er tranen vloeien na seks met de vaste partner. Geen abnormaal verschijnsel en puur hormonaal te verklaren.

Een laatste welbekend effect van seks is dat je er beter van gaat slapen. Dat weten vrouwen maar al te goed, gezien het feit dat manlief snurken vaak verkiest boven knuffelen of een naspel.

Lees ook:Schoonmoeders misdragen zich op trouwdag van hun kinderen
Lees ook:Ludduvuddu
Lees ook:Vrouwen vinden mannentranen reuze opwindend
Lees ook:Hoe herken je de ware?
Lees ook:Vreemdgangers gaan toch liever met eigen partner vakantie vieren

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>