Vakantieliefde: wat doe je ermee?

Zon, zee, strand, seks: overweldigende gevoelens, ver van huis, je bent nog nooit zo ontspannen en verliefd geweest.

Alles smaakt zoet en heerlijk. Zelfs een plotse regenbui.

Dat is het effect van vakantieliefde……………

Eenmaal terug in Nederland komen de meeste mensen weer met beide voeten op de grond te staan, de dagelijkse dingen vangen weer aan immers. Sommigen kunnen hem of haar echt niet vergeten en houden bijvoorbeeld nog een tijdje contact via email.

Er komen soms inderdaad serieuze relaties voort uit een internationale vakantieliefde. Dat zie je ook bij ‘All You Need Is Love’ op TV. Lange afstand-liefdes van mensen die het volhouden en dan uiteindelijk toch voor elkaar gaan.

Al dan niet met een lastige immigratieprocedure in het vooruitzicht, onder het motto: ‘Liefde overwint alles’.

Maar meestal vliegen de vlinders weer weg uit de buik en komt men weer tot bedaren. Veel vakantieliefdes lopen eeenvoudigweg stuk op het principe: ‘uit het oog, uit het hart’. Dat kost soms even pijn als je wandelend in een Hollands herfstbos of zelfs onder de kerstboom nog even terug denkt aan die geweldige Filipo of de geheimzinnige Soraya van de laatste zomer.

Deze mensen ervaren hun vakantieliefde echt als iets tijdelijks. Dat is dan ook precies de charme. Ze houden daar hun hele leven lang goede, zoete herinneringen aan, zonder daar persé iets mee te hoeven doen.

Verschillende culturen en achtergronden hebben in het begin nou eenmaal een bijna magische aantrekkingskracht. De liefde is groots en meeslepend. Ik heb de blonde Amerikaanse en Europese vrouwen bij bosjes zien vallen voor de Egyptische mannen. Met boter en suiker gingen ze erin. Allebei.

Maar ik heb helaas nog veel meer ellende gezien die daaruit voortkomt. De omslag van de liefde naar de realiteit is ijzingwekkend pijnlijk en heel vaak zijn er dan al kinderen geboren.

1 van de schrijnendste verhalen op dat gebied is Janneke Schoonhoven uit Oude Pekela, die bekend werd door haar optreden in de media, haar boek en de speelfilm ‘Kom niet aan mijn kinderen’. (waarvan hier onderaan de trailer)

Per jaar worden er alleen in Nederland al enige tientallen kinderen naar het buitenland ontvoerd vanwege een vader uit een zogenaamd ‘niet-verdragsland’, die na de scheiding zijn kroost op die manier voor zich opeist. Dochters en zonen die het product zijn van ouders die 9 van de 10x begonnen met een vakantieliefde.

Ik zeg dus niet: ‘Nooit doen’. Maar wel: ‘Bezint eer ge begint. Want uiteindelijk woont ‘de ware’ vaak gewoon bij je om de hoek. Jip & Janneke-liefde heet dat.

Lees ook:Checklist voor langdurige vakantieliefde
Lees ook:Italiaanse mannen tuk op Nederlandse vrouwen
Lees ook:Geef ons Hollanders maar een fijn mediteraan vakantieliefje
Lees ook:Midlife crisis
Lees ook:Singles willen seks op reis

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vakantieliefde: wat doe je ermee?

  1. Pingback: Digitaal datend zoeken we juist geen tegenpolen! | Relatie

  2. Pingback: Het sex-appeal van de volmaakte vreemdeling(e) | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>