De redenen dat het seksleven indut

We schreven er al eerder over: 70% van de stellen is ‘s avonds te moe voor seks.

Vooral de drukke dertigers zijn behept met dit probleem.

En het is bewezen dat het doodbloeden van het seksleven vroeg of laat de doodsteek voor een relatie is.

Eigenlijk weten we dat allemaal wel. Maar waarom gebeurt het dan toch?

De helft wees avances van de partner af in de afgelopen maand. 1 op de 5 deed dat afgelopen week. Tweederde vrijt alleen nog in het weekend, als ze de dag erop kunnen uitslapen. Voor seks wordt eerst op de klok gekeken. Een kwart weigert seks na 21.00 uur, de helft na 22.00 uur.

We zijn dus gewoonweg te moe voor seks. We praten meer over seks dan onze voorouders, maar doen het ondertussen veel minder. Frappant genoeg is de meest genoemde reden voor de vermoeidheid: slecht slapen.

Op de 2e plaats komen de lange dagen op het werk en op de 3e plaats de partner die laat gaat slapen. Kinderen die ouders vroeg wakker maken of lang ophouden vormen reden 4 en het drukke sociale levens staat op 5.

Gevolg: in bed willen we alleen maar slapen, ook al lukt dat niet zo best. Britten noemden vorig jaar al eens een voorkeur voor een snorgasme in plaats van voor een orgasme.

Kwali-tijd met de partner tussen de lakens staat niet hoog op het prioriteitenlijstje. Maar ook de oorzaak van dat slecht slapen wordt niet aangepakt.

Toch laat een ingedut seksleven zich voelen. De helft van de stellen kreeg er al eens ruzie over, 17% zag de huwelijksboot stranden om die reden en 60% beseft dat ze meer moeite zouden moeten doen om tijd en energie vrij te maken voor seks.

De vermoeidheid werkt ook op andere gebieden door: 40% vergeet vaak iets en 38% zegt regelmatig een avondje buiten de deur af, omdat ze te moe zijn. Er worden ook fouten gemaakt op het werk, met huilbuien en ziektedagen tot gevolg. Gemiddeld voelen volwassenen zich 3 dagen per week mentaal of fysiek moe. Bij 7% is dat zelfs iedere dag.

In een poging op de been te blijven en naar behoren te functioneren grijpt 40% naar de koffie, 29% doet een powernapje, 25% gaat sporten en 21% probeert op chocolade de dag door te komen.

Lees ook:De helft van de ruzies hebben stellen in bed
Lees ook:Vooral vrouwen trouwen met ‘de beste seks’
Lees ook:Ook te moe voor seks ‘s avonds?
Lees ook:Dierlijke lust drijft mens tot overspel
Lees ook:Soms is seks weigeren goed voor de relatie, maar er zijn wel voorwaarden….

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “De redenen dat het seksleven indut

  1. Pingback: Brad & Angelina betalen vet voor een nachtje met z’n tweetjes | Relatie

  2. Pingback: 20′ers en 50′ers zijn het gelukkigst | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>