1 op de 5 heeft partner die echt niet voldoet aan ideaalbeeld

We worden er allemaal door beïnvloed, ook al beweren sommigen dat het niet zo is.

De media om ons heen waar je bijna geen seconde van de dag aan kunt ontsnappen, dringen het ons als het ware op: een beeld van het uiterlijk, innerlijk en gedrag van de ideale man of vrouw.

Uiteraard passen we dat beeld wel aan aan onze werkelijkheid van alledag, maar toch geven veel mensen toe dat de partner die ze hebben verre is van het modelplaatje dat ze ooit in hun hoofd hadden……….

1 op de 5 Nederlanders heeft een partner die enorm verschilt van ‘hun ideale partner’. 37% had meer geluk of wist beter wat hij of zij wilde: hun partner sluit min of meer aan bij hun droombeeld. 43% weet eigenlijk niet op welk type ze vallen. Zo blijkt uit een enquête van datingsite match.com.

‘Blond met grote borsten’, ‘een sportieve brunette’, ‘een echte man’ of ‘een rijke, succesvolle man’: clichés over wat mannen en vrouwen het liefst naast zich zouden wensen zijn er genoeg. In het echte leven is het wel wat minder begrensd. Mannen en vrouwen zoeken vooral een partner met gevoel voor humor, mooie voeten en een lekkere geur.

De leeftijd heeft ook invloed op wat er gezocht wordt in een partner. Jonge mensen en mannen in het algemeen hechten meer belang aan uiterlijk. Vrouwen vinden carrière en geld van een potentiële partner belangrijk. Bij het klimmen der jaren, worden gemeenschappelijke interesses belangrijker.

Collega-concurrent relatieplanet.nl hield in december j.l. een enquête onder sitebezoekers. Ook daaruit bleek dat singles onder invloed van de media zich steeds meer een ideaalbeeld vormen van degene met wie ze hun leven zouden willen delen. Dit vormt dan vaak een hindernis bij het vinden van een partner.

Lees ook:Facebookers & Twitteraars zijn de kuddeschapen van de maatschappij
Lees ook:De ideale vrouw is te zien in Den Bosch
Lees ook:Sociale media maken net zoveel relaties als ze kraken
Lees ook:Focussen op elkaars uiterlijk is de moord voor een relatie
Lees ook:Vrouwen met een fraaie partner zijn vaak onzeker over zichzelf

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “1 op de 5 heeft partner die echt niet voldoet aan ideaalbeeld

  1. Pingback: Lelijke geliefde bezorgt vrouwen een hoop stress | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>