Geknok om magische trouwdata

Wie dit jaar nog zijn of haar jawoord wil geven op een bijzondere trouwdatum moet snel zijn.

Uit een rondgang langs de 4 grote steden door de krant Sp!ts blijkt dat het hard gaat met de trouwaanvragen voor unieke data……………

Een romantische sprookjesbruiloft op 8 september 2010 (8-9-10) wordt in de gemeente Den Haag bijvoorbeeld al erg lastig. Maar liefst 26 paren geven elkaar op deze dag al het jawoord.

In Rotterdam wordt het stadhuis overspoeld op 20 oktober 2010 (20-10-2010). 20 paren hebben een aanvraag ingediend om op deze dag te trouwen. “Wie elkaar op deze dag nog trouw wil bewijzen moeten snel zijn”, zegt een woordvoerster van de afdeling Burgerzaken. In Utrecht en Amsterdam is vooral 8 september populair.

Sinds de kroonprinselijke bruiloft van prins Willem-Alexander en prinses Máxima is trouwen op een bijzondere datum zeer populair onder Nederlanders. De koninklijke trendsetters trouwden op 02-02-02.

Dit jaar lijkt de magische datum 10 oktober 2010 (10-10-10) iets minder populair.

“Dit is een zondag. Veel mensen weten waarschijnlijk nog niet dat trouwen op zondag mogelijk is”, zegt een zegsman van de gemeente Den Haag. In de Hofstad trouwen slechts 3 stellen op de 3x 10.

In Utrecht zijn er reeds 9 verzoeken voor een huwelijksvoltrekking op de zondag en voor de populairste bestemming in Amsterdam, het stadhuis, hebben slechts 4 stellen een aanvraag ingediend.

In Rotterdam blijft het lekker rustig op het stadhuis, daar is trouwen op zondag nog niet mogelijk.

Lees ook:Vandaag, 11-12-13, laatste trouwdatum voor cijferfreaks
Lees ook:Het is 09/09/09: de stadhuizen zijn overboekt!
Lees ook:Trouwen op 123456789
Lees ook:Française bevalt een minuut nadat ze getrouwd is
Lees ook:Het is weer ‘bon ton’ om de grote stad te verlaten

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>