Vreemdgaan voor een gezond huwelijk

Echtgenotes zouden de buitenechtelijke escapades van hun man moeten zien als een teken dat hun huwelijk goed is.

Dat  zegt althans van een van de meest vooraanstaande psychologen uit het land van maîtresses, affaires en amourettes……

Volgens Maryse Vaillant zou het erop na houden van een minnares het huwelijk van een echtpaar zelfs kunnen verbeteren. In haar nieuwe boek ‘Les hommes, l’amour, la fidé lité’ maakt ze reclame voor vreemdgaan en ontrouw.

“De meeste mannen doen het niet omdat zij niet langer van hun vrouw houden. In tegendeel, ze hebben gewoon ademruimte nodig”, aldus Vaillant. “Voor dergelijke mannen, die in feite volkomen monogaam zijn, is ontrouw onvermijdelijk.”

Volgens de psychologe moeten de Françaises maar eens accepteren dat een verbond van trouw niet natuurlijk of cultureel is en dat ontrouw essentieel is voor het psychologisch welzijn en functioneren van bepaalde mannen. Het kan bevrijdend zijn voor vrouwen om zo te denken, meent zij.

Toch denkt ze ook dat zijn overspel niet per definitie goed is voor een huwelijk.

“Pathologische monogamisten beschikken niet over de kracht om er een minnares op na te houden. Dat zijn vaak mannen, wiens vader zowel fysiek als psychisch afwezig was. Deze mannen hebben een vertekend idee van hun vader en de ouderlijke rol. Het ontbreekt ze aan flexibiliteit, waardoor ze gevangenen zijn van een idealistisch beeld van de man en zijn plichten.”

Lees ook:Vreemdgaan kan ook zonder seks
Lees ook:Vreemdgaan is erfelijk
Lees ook:Een minnares is voor de Italiaanse man onbetaalbaar geworden
Lees ook:Hoe als getrouwde vrouw om te gaan met de minnares van je man?
Lees ook:Is er nog een huwelijk na overspel?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>