Na het overspel…

DunTouwDe liefde is nog steeds groot, je bent gelukig en denkt dat je partner dat ook is, maar ineens kom je erachter dat hij of zij is vreemdgegaan.

Hoe ga je daar mee om? Stort je in? Hou je het hoofd cool? Speel je onverschillig?

De eerste stap zou zijn: je gevoelens van woede, verdriet en teleurstelling accepteren. Je mag die gevoelens hebben, je hebt er alle recht op. Ga ze niet onderdrukken. Geef vooral jezelf niet de schuld dat je partner is vreemdgegaan. Daar ben jij nooit verantwoordelijk voor.

Als je je gevoelens hebt geaccepteerd kun je er even afstand van nemen door naar de situatie te kijken alsof je een buitenstaander bent. Wat als jouw vriend of vriendin dit doormaakt? Wat zou jij zelf voor advies geven? En wat je advies ook is, het zou dus ook voor jezelf moeten gelden.

Nadat je al deze gevoelens op een rijtje hebt gezet kun je de confrontatie aangaan. Luister naar de uitleg van je partner. De redenen of de excuses. Het is namelijk heel interessant om te horen hoe iemand zich in een hoek lult.

Ook de spijtbetuigingen en zoete woordjes en beloftes erna zijn soms heel interessant om aan te horen als je jezelf er toe kan brengen er zonder al te veel emoties naar te luisteren.

Na dit gesprek stel je jezelf de vraag of je nog verder wilt met deze persoon. Ben je in staat om het achter je te laten of weet je zeker dat je dit nooit zou kunnen vergeven?

Botvier je gevoelens ondertussen op andere activiteiten zoals sport en uitgaan met vrienden. Verzet je gedachte.

Op een gegeven moment weet je vanzelf of je met de relatie door wilt gaan of niet. Als je besluit er een punt achter te zetten is het ook belangrijk hem of haar op een bepaald niveau te vergeven. Dan kun je zelf ook beter verder met je eigen leven.

Lees ook:Met ‘de ware’ is het vanaf het begin anders
Lees ook:Een verslaafde kan geen relatie hebben, die heeft hij namelijk al
Lees ook:Als je wat wilt bereiken: vertrek dan zeker uit je geboorteplaats!
Lees ook:De kracht van vergeven
Lees ook:Te Hoge Verwachtingen

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Na het overspel…

 1. moi

  Hoezo ? ben jij niet verantwoordelijk voor het overspel van je partner.

  Sex hoort bij een relatie.
  Niet vreemd opkijken dat je partner deze levensbehoefte elders zoekt als hij het thuis niet of weinig heeft.

  En, de mens is van nature niet monogaam

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>