Flirten: hoe ver ga jij?

Als je single bent dan is flirten een leuke manier om iemand aan de haak te slaan. Maar zodra je een relatie hebt, wordt flirten taboe. Ineens moet je je ogen sluiten voor al dat leuks en niet laten merken dat je iemand aantrekkelijk vindt, anders heb je een probleem………….

Het zou zelfs het einde van je relatie kunnen betekenen, aldus relatie-expert dr. Pam Spurr. Vooral mannen hebben er grote moeite mee als ‘hun’ vrouwen flirtgedrag vertonen. Dat soort vrouwen zijn niet te vertrouwen.

Maar die vrouw heeft in het begin van die relatie toch ook met hun geflirt? Ja, maar er is een groot verschil tussen een vrouw die met hem flirt omdat hij zo geweldig is, en een vrouw die flirterig is aangelegd.

Dit heeft alles te maken met territoriaal gedrag. Mannen zijn helemaal niet trots als hun vrouw sprankelend en sexy andere mannen benaderd. Ze denken dan niet: moet je zien, dat is mijn Continue flirtgedrag zal hij zien als een bedreiging en zo’n vrouw is niet te vertrouwen. Al die aandacht zou naar hem moeten gaan, niet naar anderen!

Andersom is het natuurlijk net zo. Vrouwen worden ook onzeker als ‘hun’ man constant met anderen flirt. Spurr: een vrouw die zegt dat dit flirtgedrag haar niks doet, zegt dat alleen om stoer te doen. Ze wil zich niet laten kennen.

Lees ook:Speels flirten: onenightstand. Beleefd flirten: relatie
Lees ook:Mannen en vrouwen flirten evenveel, maar man ‘moet’ toenadering doen
Lees ook:Tinder is een succes, omdat wij mensen niet kunnen flirten
Lees ook:Flirten is goed voor je
Lees ook:Flirten: mannen willen subtiele aanrakingen, vrouwen oogcontact

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Flirten: hoe ver ga jij?

 1. Chris van Hattem

  Mijn meisie heeft een..euhm..heel open karakter, wat nogal eens stof doet opwaaien haha Het wordt vaak verkeert begrepen in ieder geval. De een noemt ‘r een slet?! De ander vindt het ‘zielig’ voor mij?! haha En over die gefrustreerde gezichtjes die ik soms zie als ze weer in mijn armen valt…priceless. Pffff mensuh pratuh.
  Van mij mag ze alles..behalve opzichtige lichamelijke aanrakingen..maar dat doet ze niet. Ik ben gek op haar karakter en motiveer haar en zorg ervoor dat ze haar vrolijkheid houdt! Ben blij dat ik andere meiden/vrouwen van haar mag complimenteren in haar bijzijn en dat ik langer met een andere dame op de dansvloer mag staan dan twee nummers, zonder een sjagrijnige bakkes te krijgen. It’s all about trust..
  Als ze heel de dag down zou zijn in mijn omgeving en alleen in bijzijn van anderen uit haar plaat zou gaan, zou ik me zorgen gaan maken. Vroeger was ik heeeel jaloers. Now i know what i got..i love it..and won’t change it.

    /   Reply  / 
 2. thamara

  Flirten is een woord wat in ijn woordenboek niet voor kwam . Totdat ik besefte dat dit heel goed voor je ego is maar ook voor de ander. Het hoeft niets te betekenen,maar je haalt er wel heel veel positieve kracht uit die een mens nodig heeft. Het geeft zelf vertrouwen en het geeft plezier in het leven. Je straalt dat uit en het werkt als een boemerang. Laat zien dat je mensen aardig vind.. flirten kan geen kwaad, zolang het bij een flirt blijft.( en dan nóg?) Ik zie het meestal als een zonnenstraal.

    /   Reply  / 
 3. lupinneke

  In een relatie wordt je onzeker als je vriend smsjes zend met: ik zie je graag, tot gauw… naar een andere vrouw toe. Deze relatie blijft onzeker en daardoor stapelen andere problemen ook op.
  Als je al meer dan een jaar samenwoont met je vriend of vriendin,
  zou je eigenlijk al een hechte band met elkaar moeten hebben. maar door dit flirt gedrag blijft je toekomst onzeker en heb je niet veel hoop om te slagen.

    /   Reply  / 
 4. Marius

  flirten kan link zijn als je in een relatie zit…
  flirten doe je meestal onbewust en instictief bij bepaalde mensen, mensen die je mooi en aantrekkelijk vind, je lichaam en geest focussen zich (tijdelijk) op die ander….ik doe het bewust niet.
  mijn relatie is mijn flirt, ik hoef de aandacht niet aan anderen te geven en ben er ook niet naar opzoek. ik stel het ook niet op prijs als mijn vriendin het zou doen, waarom zou ze?
  als het goed is ben ik degene die haar aantrekkelijk laat voelen, door men woorden en gedrag, en vind het vervelend als ze de bevestiging bij iemand anders zoekt, wat flirten mijns inziens voor een gedeelte ook is….bevestiging van je schoonheid/aantrekkelijkheid.

  ik zeg: vermijd het en geef al dat soort aandacht aan je partner. claim en push niet, maar laat hem/haar weten dat hij/zij de enige is, waarvan jij die aandacht nodig hebt!

    /   Reply  / 
 5. Zucht

  Flirten is dus het bevestigen van je eigen ego?! Mmm, als je in een relatie zit om je ego te bevestigen, is er flink wat mis. Een relatie is bij een ieder anders, bij draait het om: liefde, eerlijkheid en vertrouwen. En ik merk dat in de liefde flink wordt geflirt. Nou is het zo dat de seksuele moralen in de huidige multi-culti maatschappij enorm verschillen. Zo is het voor sommige stelletjes geen probleem als er word geflirt; als vrouw op schoot zitten bij andere mannen, als man vrouwen ontvangen op schoot, tijdens gesprekken met het andere geslacht aanrakingen op het lichaam (denk hierbij een hand even op de knie van een ander) etc.

  Flirten is leuk als je wilt weten wat die ander van jou vind of als je die ander wilt laten weten wat je van diegene vind. Reacties uitlokken voor een bevestiging. Wat ook geen probleem is voor singles, deze hebben constant de neiging te flirten waar maar kan. Proof I’m wrong…

  Ik vind niet dat je moet flirten als je in een relatie bent, die energie zou je beter kunnen steken in de relatie. In de liefde. In de eerlijkheid en in het vertrouwen. Geen relatie die perfect is, met andere woorden; er is altijd ‘werk aan de winkel’. Aan jezelf, de relatie of het leven. Flirten is een bijkomende factor, wat vanzelf moet gaan, zonder het te benoemen. Het komt als zand in de wind en gaat liggen als stevige basis voor ‘ l’amour’!

  Voor mensen die wel flirten in een relatie; het lijkt wel alsof flirten ‘de’ relatie is met andere, de manier om je goed/energiek/fit/zelfverzekerd/allerlei andere motieven te voelen, wat ik niet begrijp want er zijn in een relatie TE veel andere bezigheden. Het moet ongeveer andersom zijn: De relatie is (onder andere) flirten.
  In mijn relatie (21 maanden) is er zoveel wat de relatie meebrengt dat luchtig flirten met andere zeer onnodig is. Het zou niets toevoegen. De ander betekent niets behalve dat het simpelweg een mens is. De toevoeging van andere op mijn gesteldheid kan dmv: complimenten over wat ik zeg/doe, dmv geestelijke ondersteuning, dmv begrip etc. Zoals je leest heeft dit niets te maken met flirten, maar met correspondentie tussen andere met mij over o.a. ethische en existentiële begrippen over het leven. Dit vind ik naast de energie en zelfkennis die ik er van krijg, wat me zelfverzekerder en tevreden maakt, wat meer zinvol dan flirten.

  Nogmaals elke relatie heeft andere moralen, maar voor mij is dit het meest logische en liefdevol. Ik kies met mijn hart en niet met mijn ego. Dan kan ik net zo goed al flirtend en n**kend vrouwen afgaan totdat mijn l*l het niet meer doet en dan zonder enige toekenning van liefdeservaringen en met een bewustzijnsvernauwing sterven op het ‘goede’ leven als een proost door een pedofiele bischop op een nieuwgebouwde kerk.

  Ik liet me daar even gaan, maar mijn punt is duidelijk.

    /   Reply  / 
 6. René

  Voor iedereen is flirten weer iets anders, de ene ziet het als iets onschuldigs en de andeer ziet het weer als vreemdgaan.

  Maar voor mij is flirten niet meer dan gewoon possitief aandacht geven naar een ander toe, een teken dat je iemand begrijpt of hem of haar leuk vindt, maar dat hoeft niet altijd te betekenen dat iemand opzoek is naar een andere sekspartner.

  Ik zelf ga dan ook niet verder dan oogcontact en een glimlach naar de andere toe, en misschien hooguit nog een arm op de schouder als teken dat je iemand waardeert als persoon, het gaat mij pas te ver als je ook echt liefdes gevoelens voor iemand gaat krijgen, of dat je elkaar steeds meer opzoekt op het werk, sportschool, café enzo.. en dan steeds met elkaar aan het ouwehoeren bent als een stel pubers, en daarbij ook steeds meer lichaamelijk contact opzoekt, dan wordt het iets gevaarlijks. Vooral vrouwen die veel aandacht willen hebben en mannen die in de midlife crisis zitten, zijn hier volgens mij nogal gevoelig voor, want ik zie dit dagelijks gebeuren op mijn werkplek, en hoe lang gaat dit nog goed, als het ooit uit de hand gaat lopen dan hebben ze er zelf naar gemaakt.

  Maar vewrder flirten mannen onderling ook flirten, en dan is het vaak vriendschappelijk of het zijn collega’s die goed metelkaar overweg kunnen, net als vrouwen die vaak onderling met elkaar speels kunnen flirten.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>