Mythes over ontrouw

Als mensen vreemd zijn gegaan geven ze ter excuus verscheidene redenen op. Maar wat is nu waar? Is het echt zo dat mensen eerder een slippertje begaan als ze ongelukkig zijn of te weinig seks hebben? Een greep uit een aantal mythes:

Mensen gaan vreemd omdat ze niet gelukkig zijn in de relatie. Voor vrouwen blijkt dat wel zo te werken. Vrouwen die vreemd zijn gegaan geven dit vaak op als reden. Voor mannen geldt dat niet zo, ook als ze gelukkig zijn in de relatie laten ze een slippertje niet snel schieten, mocht de gelegenheid zich voordoen.

Mannen bedriegen meer dan vrouwen. Dat is waar, maar vrouwen zijn met een inhaalslag bezig. Vrouwen voelen zich wel sneller schuldig. En hoewel mannen zowel als vrouwen vreemd gaan omdat ze het spannend vinden, gaan vrouwen vaker vreemd omdat ze zich niet gewaardeerd voelen. “Psychologen zeggen dat vrouwen hun fantasie realiteit willen zien worden, mannen wil gewoon seks zonder verplichtingen. Zij zoekt een soulmate, hij wil enkel fun.”

Hij deed het bij al zijn vorige partners, dus hij zal het ook bij jou doen. Helaas meestal waar. Waarschijnlijk heeft hij het gevoel dat hij niets verkeerd doet. Hij staat er niet bij stil. Dus bij jou ook niet.

Het is geen affaire als je geen seks hebt gehad. Emotionele ontrouw is de meest gevaarlijke. Hoe dieper de band, hoe eerder de kans op seks. En dan is het geen seks om de seks, maar veel meer.

Je moet altijd een slippertje bekennen. Niet waar! Als je denkt dat hij of zij iets vermoedt, is het beter op te biechten. De kans dat het vertrouwen dan herstelt is groter. “Als je zeker bent dat het toch nooit uitkomt, is er geen reden om het te bekennen. Sommige experts raden zelfs aan het niet te vertellen, zeker als je partner zeer emotioneel is.”

Misschien gewoon maar helemaal niet vreemd gaan. Of is de reden Ik dacht dat het mijn relatie zou redden geen mythe?

Lees ook:Hoe ouwer, hoe ontrouwer
Lees ook:Vrienden met je ex?
Lees ook:Vreemdgaan begint pas bij seks
Lees ook:Vrouwen voelen zich minder schuldig na vreemdgaan dan mannen!
Lees ook:Daten voor mensen die wel liefde willen, maar geen seks

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Mythes over ontrouw

 1. Bolide

  ik denk dat het kwaad hier echt aan het werk is. Vreemdgaan is agressie en frustratie. Als je met een ander wilt, dan moet het eerst uitmakem met een ander zodat je ex er geen – of niet meer dan nodig – last van heeft. Maar gewoon vreemdgaan is hetzelfde als mishandeling. Als je het mij vraagt ,dus.

    /   Reply  / 
 2. Dany

  Kijk, ontrouw bestaat gewoon niet. Waarom ? Heel eenvoudig, omdat de mens niet als monogaam geëvolueerd is. Dat monogamisne dat ons tegennatuurlijk opgedrongen werd is gewoon het gevolg van die krankzinnige afwijking die “godsdienst” wordt genoemd, ook weer zo’n onnozel iets. Wanneer gaat de mens weer eens terug naar z’n oorsprong, respect tonend tegenover de natuur en z’n medewezens, geen zo’n onmogelijke dingen verlangende als “eeuwige trouw” ?

    /   Reply  / 
 3. Pingback: HALL PASS: vrijkaartje om een tijdje vreemd te gaan | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>