Oh-oh, daar heb je de sleur…

Sleur: een veelgehoord kritiekpunt van stelletjes met een langdurige relatie.

Het ene paar bereikt de sleur al na een paar maanden, het andere paar pas als de kinderen het huis uit zijn, en andere stelletjes wijten de sleur aan de 7-year itch.

Wat doen mensen zoal om de sleur te doorbreken?

Verhuizen (want een ander huis zou ons echt goed doen weet je?), trouwen (dan zijn we tenminste echt een stel en dat scheelt…), kinderen of een reisje maken (het leidt ons beiden af van onze echte problemen, toch?). Vreemdgaan is ook een leuke (want dat is gewoon lekker). Of het allerlaatste op het lijstje: het verbreken van de relatie (we hebben echt alles geprobeerd, dusss).

Sleur ontstaat als je niet meer je best wilt doen, als je er geen energie meer in steekt, niet meer waarlijk naar je partner ´kijkt´, hem niet meer begrijpt en niet meer wil begrijpen. Een verhuizing, of God verhoede, een kind zal daar niets aan veranderen.

Sleur ontstaat als je jezelf erbij neerlegt dat jullie een relatie hebben, dat jullie niet meer zoenen, één keer per maand (als je geluk hebt) seks hebben, en jullie de moeite niet meer nemen elkaar te leren kennen, want immers, jullie horen bij elkaar, hebben zelfs kinderen op de wereld gezet. Maar feit blijft dat mensen veranderen.

Er is sprake van geestelijke groei, wijzer worden, ouder worden. Verlangens en wensen veranderen, zijn niet meer hetzelfde als tien jaar geleden. Als je niet blijft communiceren, als je zelf niet groeit en niet meegroeit met je partner, dan worden jullie ver uit elkaar gelegen eilandjes, met tussen jullie in het eilandje sleur.

Lees ook:Getrouwd zijn kun je leren
Lees ook:Twijfels: begin van ‘t einde?
Lees ook:Hoe je je relatie gelukkig houdt met 10 simpele gewoontes
Lees ook:De positie in bed verklaart jullie relatie
Lees ook:1 van de 8: in welke fase van de relatie bevind jij je?

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Oh-oh, daar heb je de sleur…

  1. desiree

    waarom allen tips voor de vrouw. ik probeer er alles aan te doen om de sleur uit te bannen maar niets werkt als je er alleen voor staat. ik ben juist een vrouw die grag en vaak seks wil maar daar schijnd mijn vriend niet zo’n last van te heben. dus geef ook maar tips voor de man want ik ben vast niet de enige

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>