Waarom alle gebonden vrouwen toch op zoek blijven naar een andere man

TWO-MEN-ONE-WOMAN-facebook

Platweg gezegd komt de natuur hier op neer. Mannen hebben seks in de breedte en vrouwen in de hoogte. Met andere woorden: mannen zijn genetisch geprogrammeerd om hun zaad zo wijd en zoveel mogelijk uit te zetten en vrouwen zullen altijd op zoek blijven gaan naar het ‘hoogst haalbare’ zaad.

Vrouwen die een vaste relatie hebben, zouden andere mannen uitzoeken om de kwaliteit van hun huidige man en relatie te testen. Door alternatieve partners letterlijk uit te proberen, hopen ze iemand te vinden die hen en hun nageslacht een betere toekomst kan geven. Ook geeft het vrouwen een veilig gevoel, omdat een affaire hen een back-up garandeert wanneer hun huidige relatie strandt.

Voor onze voorouders was dat zoeken naar een ‘reservepartner’ bitere noodzaak. Door ziekte, weinig of slecht voedsel en weinig gezondheidszorg was er namelijk slechts een enkeling die de 30 jaar haalde.

Dat de mensheid nu massaal monogaam is of doet alsof en dat een breuk in je relatie als een mislukking wordt gezien, zijn sociale constructies. Onderzoeker dr. David Buss legt aan the Sunday Times hoe dit zit: “Levenslange monogamie strookt niet met de primaire behoeften van de mens. Vooral voor heteroseksuele vrouwen is het biologisch gezien heel begrijpelijk dat zij op zoek zijn naar de beste genen om kinderen mee te krijgen.”

Lees ook:Vrouw gaat er met het sperma van haar ex vandoor en krijgt baby
Lees ook:Liefde op eerste gezicht en vreemdgaan ‘overkomt’ (bepaalde) mannen vaker dan vrouwen
Lees ook:Mannen kunnen best trouw zijn, als er niet teveel vrouwen in de buurt zijn
Lees ook:Ook op zoek naar je oude vlam?
Lees ook:Voor wat hoort wat

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>