Is sexting met een derde ook overspel?

sextingSexting is het nieuwe voorspel. Bijna iedereen doet het weleens: met rode oortjes een spannend berichtje sturen naar de vriend of vriendin.

Maar er worden ook vaak genoeg spannende teksten naar een ander dan je partner gezonden.

De grote vraag is dan ook of sexting onder vreemdgaan valt.

Het Britse advocatenkantoor Slater & Gordon deed onderzoek naar deze moderne vorm van buitenechtelijk flirten en verleiden.

Zij kregen in de afgelopen jaren steeds meer klanten die ‘overspel’ als reden opgeven voor een echtscheiding. En dat terwijl er niet daadwerkelijk een affaire plaatsvond, maar sexting de boosdoener was. Dat blijkt voor velen in een relatie een ‘brug te ver’.

8% van de ondervraagden gaf aan weleens een sexting gesprek met iemand anders te hebben dan de partner en 35% ziet sexting niet als vreemdgaan. Rup Rai van het advocatenkantoor vertelde dat wat sommige mensen zien als een spannend maar onschuldig berichtje, anderen juist zien als fysiek vreemdgaan en dus een gevaar voor hun relatie.

Lees ook:Overspel Brazilië – Nederland: 1-1
Lees ook:Liefde op eerste gezicht en vreemdgaan ‘overkomt’ (bepaalde) mannen vaker dan vrouwen
Lees ook:Is sexting met een ander overspel?
Lees ook:SMS’en breekt het liefdes-ijs
Lees ook:Handleiding voor overspel

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>