Mannen kunnen aan gezicht vrouw aflezen of ze vreemd gaat

Mannen kunnen op basis van het gezicht van een vrouw zien of ze trouw is of niet.

Dat is echter alleen het geval wanneer ze 2 vrouwen kunnen vergelijken……

Dat blijkt uit onderzoek van evolutionair psychologe Samantha Leivers van de University of Western Australia, waarover is gepubliceerd PLOS One.

In de eerste test werden steeds foto’s aan mannen getoond van 34 vrouwen tussen 20 en 42 jaar oud. Er werden steeds 2 foto’s aan elkaar gekoppeld: een van een vrouw die nooit vreemdging met eentje van een vrouw die al mistend 2x vreemdging. De 43 deelnemende mannen moesten dan de trouwe vrouw ertussenuit halen. Nadien werd het onderzoek herhaald bij 60 mannen.

In 55% tot 59% van de gevallen slaagden ze erin de overspelige dame ertussenuit te halen. De mannen werd ook gevraagd om de trouwheid van de individuele vrouwen een score te geven, maar hier bleek geen verband tussen de werkelijke en de geschatte trouw.

Dat er een kern van waarheid in zo’n oordeel kan zitten, wordt verklaart vanuit evolutionair standpunt, door te zeggen dat mannen die dit juist inschatten een grotere kans hebben om zich voort te planten.

Eerdere onderzoeken wezen uit dat vrouwen beter zijn in het verbergen van overspel en het ook eerder aan hun partner kunnen zien als hij buiten de pot pist.

Lees ook:Vrouwen zijn vergevingsgezinder na vreemdgaan dan mannen
Lees ook:In gevaarlijke situaties kiezen mensen een man als leider
Lees ook:Mannen die financieel afhankelijk zijn, zullen eerder vreemdgaan
Lees ook:Zolang de aarde draait, zullen mannen hun hoofd ook draaien naar mooie vrouwen
Lees ook:Vrouwen zien in een oogwenk of een man vreemdgaat

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>