Overspel: zo leidt een intieme vriendschap tot vreemdgaan

De hack van de overspelsite Mashley Adison zorgde deze zomer voor een wereldwijde schok.

Niet alleen de vreemdgaande mannen en vrouwen hadden het zweet op de rug, de wereld realiseerde zich ineens hoe ‘normaal’ overspel nu is……

Wetenschappers proberen al jaren een de oorzaak te vinden van dit fenomeen met veel liefdesverdriet tot gevolg.

Men onderscheidt over het algemeen 2 categorieën. Een eerste groep kiest voor een affaire omdat ze ontevreden zijn met hun seksleven, aldus Pepper Schwartz, professor van de universiteit van Washington, aan Live Science. “Mensen zitten zo lang in een relatie dat de spanning tussen de lakens ver te zoeken is. Deze mensen zijn niet perse op zoek naar een affaire, maar willen wel weer een roes voelen.”

Eric Anderson, chief science officer bij overspelsite Ashley Madison, bevestigt dat. “De meeste vrouwen met een account op onze site zijn niet ongelukkig met hun partner, maar zoeken vooral passie.”

Anders ligt dat in de 2e categorie. Die mensen gaan vreemd omdat ze juist wel ongelukkig zijn thuis. “Ze willen geen punt zetten achter hun relatie vanwege de kinderen of vanuit financiële motieven, maar ze voelen zich emotioneel ontwricht”, legt Schwartz uit.

De overgrote meerderheid der overspeligen, is bovendien niet bewust op zoek. Bij de meesten begint een affaire eerder als een soort vriendschap die geleidelijk aan intiemer wordt.

“Vaak ontmoeten ze elkaar op de werkvloer, waar ze elkaar veelvuldig ontmoeten. Ze geven toe dat ze zich aangetrokken voelen tot elkaar, maar willen de relatie vriendschappelijk houden,” aldus Prof. Welch in The Daily Mail. “Vervolgens trekken ze een muur op, sluiten ze hun partner buiten en spenderen steeds meer tijd met die ander. Na verloop van tijd blijft het niet bij een zakenlunch, maar maken ze ook andere uitjes waar ze voor het eerst ook lichamelijk worden met elkaar.”

Het zijn vooral vrouwen die vreemdgaan omdat ze ongelukkig zijn in hun relatie. Bij mannen is dat niet noodzakelijk het geval. Zelfs als ze dol zijn op hun vrouw en zich niet eenzaam voelen, slaan ze de gelegenheid van losse seks niet af.

Wetenschappers en therapeuten zijn het er niet over eens of men een keertje ‘buiten de pot pissen’ moet bekennen thuis. Therapeuten raden dit doorgaans af, maar uit verschillende wetenschappelijke studies blijkt dat zo’n geheim zorgt voor schaamte en wantrouwen, die de intimiteit in de relatie ruïneert.

Lees ook:Een nieuw jaar: een nieuwe minnares of monogaam worden
Lees ook:Mythes over ontrouw
Lees ook:Daderprofiel van de vreemdganger
Lees ook:Zij vindt dat er te weinig intimiteit is, hij vindt dat er te weinig seks is
Lees ook:Slechts 1 op de 3 vrouwen verlaat man voor minnaar

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>