Mannen die financieel afhankelijk zijn, zullen eerder vreemdgaan

Bij financiële afhankelijkheid in een relatie is er een groot verschil tussen het gedrag van mannen en vrouwen.

Bij de jongste generaties volwassenen in Europa en Amerika worden vrouwen steeds vaker de belangrijkste kostwinner van het gezin.

Het gevolg van verschuivingen op de arbeidsmarkt.

Echter waar vrouwen die financieel afhankelijk zijn van hun man, juist trouw zijn door de bank genomen, geldt het omgekeerde voor financieel afhankelijke mannen……

Dat blijkt uit onderzoek van Christin Munch aan de universiteit van Connecticut onder 9000 mensen tussen de 18 en 32 jaar.

Er werd daarbij niet alleen gekeken naar de mate van tevredenheid in hun huwelijk, maar ook naar hun seksuele activiteit en of ze hun partner trouw waren.

5% van de vrouwen die financieel afhankelijk is van hun man, was hem seksueel niet trouw. Bij de mannen lag dat aanzienlijk hoger: 15% van de financieel afhankelijke mannen bedroog zijn vrouw.

Mannen die wel zelf geld verdienden, zij het minder dan hun vrouw, zijn eveneens overspeliger. Wanneer mannen 70% van het totale inkomen van hun gezin verdienen, is de kans op ontrouw van hun kant het kleinst.

“Ze willen niet in een relatie zitten waarbij de andere partij ons aanziet als een loser”, verklaart onderzoekster Munsch.

“We willen allemaal graag gelijkwaardigheid in onze relaties. Daarom willen we bijvoorbeeld ook geen relatie met iemand die veel aantrekkelijker is, of juist veel minder. Vooral mannen willen niet afhankelijk zijn van een ander. Zij voelen zich daardoor al snel aangevallen in hun mannelijkheid.”

Lees ook:Echtscheidings-oorzaak nummero uno: zij heeft hoger inkomen dan hij
Lees ook:Slanke, katholieke vrouw, 25 jr, drinkt 3x p.w.: veel respons bij digidaten
Lees ook:Ruim 3/4 van de Nederlanders wil financiële onafhankelijkheid van partner, maar ……
Lees ook:De VIVA-vrouw is helemaal niet stout: ze wil een monogaam huwelijk en kids
Lees ook:Op vruchtbare dagen zijn vrouwen blij met mooie mannen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>